200 zaposlitev mladih na področju socialnovarstvenih storitev

  • Zadetkov: 676

V Sloveniji se že nekaj časa soočamo s pomanjkanja nekaterih profilov delavcev (npr. bolničarji, socialni oskrbovalci, kuharski pomočniki). Z namenom vsaj delne rešitve navedenega problema, se je družba DEOS, kot prijavitelj, v sodelovanju s Srednjo gozdarsko in lesarsko šolo Postojna in CPU - Centrom za poslovno usposabljanje, ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije, uspešno prijavila na Javni razpis za sofinanciranje inovativnih projektov za zaposlovanje mladih za leti 2018-2019 Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. V okviru projekta bodo tako v sodelovanju z Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje usposobili 200 brezposelnih mladih za zgoraj navedene deficitarne poklice in jim pomagali pri iskanju zaposlitve.


Cilji projekta:

  1. Vključitev 200 mladih v usposabljanje/izobraževanje (možnosti: bolničar-negovalec, soc.oskrbovalec, kuh.pomočnik)
  2. Od tega najmanj 170 zaposlenih po zaključku usposabljanja/izobraževanja
  3. Vsako usposabljanje (bolničar-negovalec, socialni oskrbovalec, kuharski pomočnik) bo trajalo maksimalno 150 ur (v roku 2 mesecev) in bo za mlade BREZPLAČNO
  4. V tem času mlada oseba prejema: dodatek na aktivnost in dodatek na prevoz
  5. Stroške NPK bomo krije prijavitelj projekta

Za več informacij in prijave jih kontaktirajte na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali 080 27 37 ali 08 2002 568.

200 zaposlitev mladih_opis projekta.pdf

Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.


Logo EKP socialni sklad SLO    logo mddsz center