Državni svet in e-Študentski Servis, ŠS d.o.o. vabita na strokovni posvet PRIKAZ SISTEMA ŠTUDENTSKEGA DELA IN NJEGOVEGA VPLIVA NA MLADE IN RAZVOJ NJIHOVIH KOMPETENC, PODJETJA IN PRORAČUN

  • Zadetkov: 617

V ponedeljek, 10. junija, bo v Državnem svetu potekal posvet »Prikaz sistema študentskega dela in njegovega vpliva na mlade in razvoj njihovih kompetenc, podjetja in proračun«. Namen posveta je odpreti širšo strokovno debato o študentskem delu, njegovem pomenu za mlade, delodajalce in širšo družbo. Sodelovali bodo strokovnjaki iz različnih področij: akademiki, predstavniki delodajalcev, sindikatov, ministrstev, študentskih servisov, itd.

Posvet se bo pričel s predstavitvijo domačih in tujih raziskav s področja študentskega dela, pridobivanja kompetenc in pravne ureditve. V drugem delu bo predstavljen pomen študentskega dela za mlade, podjetja in vpliv na proračun. Posvet se bo zaključil z okroglo mizo, na kateri bodo strokovnjaki in predstavniki različnih združenj spregovorili o prihodnosti študentskega dela in vlogi študentskega dela.


Študentsko delo vpliva na skoraj vsako slovensko družino ter na veliko število delodajalcev in tudi na državni proračun. Zaradi tega je bistvenega pomena, da se morebitne predloge zakonodajnih sprememb pripravlja v dialogu s strokovno in interesno javnostjo ter deležniki, ki jih študentsko delo zadeva, zato vas vabimo k udeležbi.

Program in prijave na: http://www.ds-rs.si/?q=dogodki/posvet-prikaz-sistema-studentskega-dela-njegov-vpliv-na-mlade-razvoj-njihovih-kompetenc

Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.


Logo EKP socialni sklad SLO    logo mddsz center