Ali je vaš akt o sistemizaciji dela uporaben? (delavnica s publikacijo)

  • Zadetkov: 1034

Pri delodajalcih je odnos med delavci in delodajalci urejen z različnimi pravnimi akti. Eden med njimi je tudi akt o sistemizaciji dela (delovnih mest/vrste dela), ki določa, rečeno zelo poenostavljeno, kakšno delo se na posameznem delovnem mestu opravlja in kakšni so pogoji za njegovo zasedbo.

Dr. Aleksej Janez Cvetko, vrhovni sodnik, trdi, da je sistemizacija eden najbolj kompliciranih instrumentov organiziranja podjetja.

Večina slovenskih podjetij ima akt o sistemizaciji dela, strokovnjaki pa zatrjujejo, da je resnično uporabnih manj kot 3 %. Če bi želeli izvedeti kako oblikovati ta akt, da bo imel praktično vrednost in vam bo v pomoč pri nadaljnjem delu, se nam pridružite. Da bo delavnica res dosegla svoj namen, predlagamo, da vaša vprašanja na to temo predhodno posredujete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Odgovore vam bo na delavnici posredovala mag. Slavi Pirš, Vodja oddelka za prejemke iz delovnih razmerij.

Združenje delodajalcev Slovenije.
Program:
• vsebina akta o sistemizaciji dela,
• vsebina opisnih listov,
• načini sprejemanja in veljavnost akta o sistemizaciji dela,
• vprašanja in odgovori.

Termin: 17. maj 2019 od 9:00 do 11:30
Lokacija: Regijski center za dostojno delo Ljubljana, ZDS, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana
Več informacij in prijave: https://www.zds.si/sl/dogodki/ali-je-vas-akt-o-sistemizaciji-dela-uporaben-delavnica-s-publikacijo-10/