Aktualno

Dogodki

Spremljajte novosti na projektu RCDDL:

Vabilo na mreženjski dogodek: »Pomanjkanje kadrov in deficitarni poklici«.

e-Študentski Servis skupaj z Združenjem delodajalcev Slovenije (ZDS) in Svetom gorenjskih sindikatov (SGS) organizira mreženjski dogodek v okviru projekta »Regijski center za dostojno delo Ljubljana (RCDDL)«. Dogodek z naslovom »Pomanjkanje kadrov in deficitarni poklici« bo potekal v sredo, 20. 10. 2021, med 9:00 in 11:00 na spletni platformi Zoom.


Preberi več

Kaj moram vedeti pred podpisom pogodbe o zaposlitvi?

Iščeš prvo zaposlitev?

Si tik pred podpisom pogodbe o zaposlitvi?

Pridruži se nam na on-line delavnici: »Kaj moram vedeti pred podpisom pogodbe o zaposlitvi?«, na kateri nam bosta Tea Jarc in Tadej Jezernik, predsednica in aktivist Sindikata Mladi plus, predstavila na kaj moraš biti še posebej pozoren pred podpisom pogodbe o zaposlitvi? 

Opomba 16.03.2021; Vsa mesta na e-delavnici so že zasedena.


Preberi več

Utrinki iz delavnice

 

E-Študentski Servis je v okviru Regijskega centra za dostojno delo Ljubljana v mesecu januarju  izvedel e-delavnico na temo: "Kaj moram vedeti o dohodnini?" na kateri je predavala ga. Carmen Zajc, Vodja posredovanja del na e-Študentskem Servisu. Delavnica je bila namenjena vsem dijakom in študentom, ki delo opravljajo prek študentske napotnice.

Foto-1

Na e-delavnici so obravnavali naslednje vsebine:

- Kaj sploh je dohodnina in kaj vse se šteje v izračun dohodnine?

- Dohodnina in študentsko delo

- Kakšne vrste olajšav poznamo in katere mi pripadajo?

- Najpomembnejši roki in kaj narediti, če jih zamudim?

- Kakšen je postopek za uveljavljanje potnih stroškov?

- Kaj pomeni biti vzdrževani družinski član in kaj to pomeni zame?

- Dohodnina pri študentih, starejših od 26 let

- Dohodnina pri nerezidentih

- Kako uporabljati portal e-davki?

 Foto-3

»Delavnica je bila izvedena v okviru projekta »Regijski center za dostojno delo Ljubljana (RCDDL)«.

logotipi RCDL

Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.

5G v delovnem okolju

Svet gorenjskih sindikatov, je 24.septembra v okviru projekta RCDDL, organiziral delavnico z zanimivo in aktualno temo: "5G v delovnem okolju". Gost delavnice je bil dr. Boštjan Batagelj, s Fakultete za elektrotehniko v Ljubljani, ki je pojasnil osnove 5G ter predstavil kako bo 5G vplival na naše vsakdanje življenje in delo. Odkril nam je tudi nekaj resnic in mitov o 5G.


Webinar o samopodobi

Združenje delodajalcev Slovenije je 5. junija v okviru projekta RCDDL izvedel webinar z naslovom »Samopodoba – Zakaj je pomembna?«.

Predavateljici Urška Pevec in Vesna Tavčar sta pojasnili izvor in nastanek samopodobe ter načine, kako se oblikuje in kaj lahko sami naredimo za izboljšanje. Odkrivali sta vpoglede v naša lastna prepričanja, ki nas ovirajo ali pa podpirajo v vsakodnevnem življenju. Preko razlage pojma samopodobe so slušatelji lahko spoznavali in poskušali razumeti svoje interese in potrebe, zanašanje nase ter zaupanje vase. Praktično so bili prikazani načini, kako izboljšati samopodobo ter kako spremeniti določene poglede na samega sebe. Zaradi nerazumevanja tega področja človeške narave posameznik izgubi veliko na kvaliteti lastnega življenja in posledično tudi na kvaliteti odnosov, ki jih vzpostavlja.

RCDDL delavnici o delu na domu ter digitalizaciji delovih mest in starejših zaposlenih

Svet gorenjskih sindikatov, je 15. junija v okviru projekta RCDDL, za predsednike in člane izvršnih odborov podjetniških sindikatov, izvedel delavnici, ki sta podali odgovore na številna vprašanja, ki so postala še posebej aktualna v času epidemije virusa COVID-19.

V okviru prve delavnice so udeleženci lahko spoznali obliko dela, ki se je ravno med epidemijo izkazala kot zelo priročna, ustrezna, ponekod pa celo nujna – govorili smo torej o delu od doma in o tem kdaj je takšno delo primerno, kako poteka in katere zakonske zahteve morajo biti izpolnjene, da lahko zaposleni sploh delajo od doma. Značilnosti in pogoje za delo od doma, je udeležencem predstavila Barbara Filipov iz Sveta gorenjskih sindikatov.

V okviru druge delavnice, ko jo je vodila dr. Alja Žorž, pa smo ugotavljal, kako se starejši zaposleni spopadajo z digitalizacijo v delovnem okolju in s kateri izzivi se zaradi vse večje digitalizacije delovnih procesov srečujejo pri svojem delu. Govorili smo tudi o prilagoditvi vseživljenjskega učenja starejšim zaposlenim ter spoznali osnovne digitalne kompetence, ki pridejo prav tej skupini zaposlenih.

V jeseni Svet gorenjskih sindikatov načrtuje še dva izobraževalna dogodka, in sicer:
- 24.9. delavnica »5G v delovnem okolju« in
- 8.10. mreženjski dogodek »Pogodba o zaposlitvi – poslovna skrivnst ali ne?«

Ko bodo prijave odprte, vas bomo o tem obvestili na RCDDL spletni strani in socialnih omrežjih, zato nas spremljajte.