Aktualno

Dogodki

Spremljajte novosti na projektu RCDDL:

Konferenca RCDDL »Bo moj naslednji šef robot? Pravni in kadrovski izzivi prihodnosti trga dela«

Vabljeni na prvo spletno konferenco projekta RCDDL , ki bo potekala 28. maja 2020 med 9:00 in 11:00. Če vas zanima, kakšna ne(prožnost) nam omogočajo nove oblike dela, kakšni izzivi z vidika usposabljanja nas čakajo v prihodnosti, kakšni so ukrepi MDDSZ na področju atipičnih oblik dela ter ali se bodo posledice "korona krize" pokazale tudi na tem področju, tega dogodka ne smete zamuditi.


Preberi več

Odškodninski zahtevki za poškodbe pri delu

Odškodninski zahtevki oziroma regresni zahtevki so v zadnjem času pogosta tema s katero se srečujejo delodajalci. Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je pristopil k intenzivnemu uveljavljanju in seveda izterjavi regresnih zahtevkov za stroške zdravljenja zaradi poškodb pri delu. Temi sledi tudi Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (ZPIZ), ki zahteva povrnitev povzročene škode od delodajalca, če je zavarovančeva invalidnost, potreba po tuji pomoči in postrežbi ali smrt posledica tega, ker niso bili izvedeni ukrepi za varnost in zdravje pri delu ali drugi ukrepi, predpisani ali odrejeni za varnost ljudi.

Preberi več

DOGODKI PROJEKTA RCDDL v letu 2018

V obdobju januar – november 2018 smo partnerji v projektu RCDDL izvedli 15 delavnic za različne ciljne skupine, ki se jih je skupno udeležilo 198 udeležencev. Poleg tega smo v jeseni organizirali 3 mreženjske dogodke z aktualnimi tematikami, ki se jih udeležilo 51 udeležencev. Trenutno pripravljamo plan izobraževanja za leto 2019, in ker si želimo čim bolj nasloviti potrebe ciljnih skupin projekta (delodajalcev, zaposlenih in brezposelnih, mladih – dijakov in študentov) bomo veseli tudi vaših predlogov.

Nekaj vtisov z zadnjega mreženjskega dogodka z naslovom »Kako Uber, Upwork in influencerji spreminjajo trg dela? Aktualni izzivi na trgu (dostojnega) dela«

Upravljanje s talenti

Delavnica: »Upravljanje s talenti za dostojno delo«

Termin: 17. septembra 2018, od 9:00 do 10:30 ure

Lokacija: ZDS, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana

Delavnica, ki jo bo vodil mag. Klemen Žibret, bo namenjena predstavitvi pomena upravljanja s talenti, zakaj je upravljanje potrebno ter katere so prednosti upravljanja z njimi. Prav tako bo podrobno predstavljen proces upravljanja s talenti.

Več informacij in prijave na: https://www.zds.si/si/izobrazevanje/241348/detail.html