Aktualno

Dogodki

Spremljajte novosti na projektu RCDDL:

Kako Uber, UpWork in influencerji spreminjajo trg dela?

E-Študentski Servis skupaj z Združenjem delodajalcev Slovenije (ZDS) in Svetom gorenjskih sindikatov (SGS) organizira mreženjski dogodek v okviru projekta Regijski center za dostojno delo Ljubljana (RCDDL). Dogodek z aktualno vsebino novih oblik dela prek spletnih platform bo potekal v četrtek, 8. 11. 2018 med 13:00 in 15:15 na Dimičevi 9 v Ljubljani.

Uvodoma bo dr. Valentina Franca predstavila delovnopravni okvir dela prek spletnih platform. Sledila bo diskusija s predstavniki Ministrstva za delo, spletne prevajalske platforme TAIA ter s poznavalko družbenih omrežij in instagramerko. Mreženjski dogodek se bo zaključil z mreženjem ob kavici in prigrizkih ter z diskusijo udeležencev dogodka z vabljenimi gosti. Na dogodku bodo dobre prakse zaposlovanja predstavili tudi predstavniki podjetja Cosylab, od koder prihaja naša promotorka dostojnega dela Manca Müller.


Preberi več

Odgovornosti in obveznosti delavcev v delovnem razmerju

V okviru delavnice (12. oktober od 9h do 10:30, ZDS, Predavalnica – visoko pritličje, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana) bodo predstavljene odgovornosti in obveznosti delavcev v delovnem razmerju po določbah Zakona o delovnih razmerjih. Osredotočili se bomo na delavčeve obveznosti iz delovnega razmerja, ki so določene od 33. do 42. člena Zakona o delovnih razmerjih, te so obveznost opravljanja dela, obveznost obveščanja, prepoved škodljivega ravnanja, obveznost varovanja poslovne skrivnosti, prepoved konkurence.

Več informacij in prijave: https://www.zds.si/si/izobrazevanje/241548/detail.html


Možnost zaposlovanja delavcev iz držav članic EU/EGP in Švice

fotka3 roke skupajVabljeni na prvi mreženjski dogodek, ki ga 08. novembra 2018 ob 9h, v sklopu projekta RCDDL, organizira Združenje delodajalcev Slovenije v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje (EURES pisarna za delodajalce). Na dogodku bodo predstavljene možnosti zaposlovanja v EU/EGP in Švici ter spremljajoči postopki (priznavanje izobrazbe, prijava delovnega mesta v tujini itd.). V nadaljevanju bo predstavljena tudi praksa zaposlovanja tujih delavcev v podjetju Poslovni sistem Mercator d.d. ter kako lahko celovit pristop ustvari priložnost za dolgo in uspešno sodelovanje med delavcem tujcem in delodajalcem. Vabljeni k udeležbi, kotizacije ni.

Več informacij in prijave: https://www.zds.si/si/izobrazevanje/241549/detail.html


 

Nova delavnica za mlade: Kaj moram vedeti pred podpisom pogodbe o zaposlitvi?

FB-slika contractIščeš prvo zaposlitev?

Si tek pred podpisom pogodbe o zaposlitvi?

Te zanima, na kaj moraš biti še posebej pozoren pred podpisom pogodbe o zaposlitvi?

Pridruži se nam na praktični delavnici, na kateri bomo predstavili, kaj sploh je pogodba o zaposlitvi in kaj mora vsaka oseba vedeti, preden podpiše pogodbo o zaposlitvi. Spoznali boste osnovne pravice zaposlenih in obveznosti delodajalca, da boste tako znali prepoznati tudi morebitne kršitve in ustrezno ukrepati.


Preberi več