Aktualno

Dogodki

Spremljajte novosti na projektu RCDDL:

Delavnica: Kaj moram vedeti pred podpisom pogodbe o zaposlitvi?

Vsa mesta na delavnici 17.09.2019 so zasedena. Zbiramo prijave v čakalno vrsto, ki jih bomo upoštevali ob morebitnih odjavah.

Ker ste bili lansko leto tako navdušeni nad delavnico z enakim naslovom, jo tokrat ponujamo v daljši in še bolj praktični verziji.

Na delavci boste spoznali različne oblike dela in razlike med njimi. Razložili bomo, kaj sploh je pogodba o zaposlitvi, kaj mora vsebovati ter kakšne tipe pogodb o zaposlitvi poznamo. Ob tem bomo opozarjali na tiste elemente, ki jih mora poznati vsaka oseba, preden podpiše pogodbo o zaposlitvi. Predstavili bomo tudi najbolj osnovne pravice delavk in delavcev kot tudi obveznosti delodajalca. Pri tem bomo opozorili tudi na pravice, ki izhajajo iz civilnopravnih pogodb in opozorili na pomen dostojnega dela. V prvi sklop delavnice spada tudi pojem prekarnosti, ki ga bomo skozi praktične primere razlagali na vseh stopnjah delavnice.

Drugi del delavnice zajema temi odpoved pogodbe o zaposlitvi in kršitve pogodbe oziroma delovnopravne zakonodaje s strani delodajalca. Preko praktičnih primerov bomo sodelujoče usposobili za prepoznavanje kršitev in jih opolnomočili za ukrepanje v takih primerih.

Namen delavnice je, da se mladi zavedajo svojih pravic, da se spoznajo z določili zakona in da znajo tudi sami prepoznati kršitve ter ukrepati. Udeleženci bodo prav tako prejeli praktične informacije o možnostih, ki so jim na voljo v primeru kršenja pravic. Cilj delavnice je, da se po koncu udeleženci zavedajo pomena dostojnega dela in znajo razlikovati med različnimi oblikami pogodb o zaposlitvi in atipičnimi oblikami dela. Delavnica bo izvedena na interaktiven in praktičen način, preko aktivnega vključevanja udeležencev.

Vsebina:

  • Različne oblike dela
  • Pogodba o zaposlitvi za določen čas
  • Pogodba o zaposlitvi za nedoločen čas
  • Pogodba o zaposlitvi s skrajšanim delovnim časom
  • Pravice iz dela (plača, pravica do odmora, letni dopust, regres, povračilo stroškov v zvezi z delom, bolniška odsotnost, …) in ukrepanje ob kršitvah
  • Odpoved pogodbe o zaposlitvi
  • Odpravnina

Termin: torek, 17. September 2019 od 09:00 do 12:00

Lokacija: Regijski center za dostojno delo Ljubljana, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana

Izvajalki:

Tea Jarc je predsednica Sindikata Mladi plus in se že več let ukvarja s področje zaposlovanja mladih. Dobro pozna zakonsko ureditev tega področja ter se aktivno zavzema za izboljšanje položaja mladih na trgu dela, tako preko zagovorništva pravic mladih, kot prek opolnomočenja mladih. Vodi različna izobraževanja, usposabljanja, pripravlja brošure in spletno radijsko oddajo-podcast, kjer omenjene teme predstavlja na mladim prijazen in razumljiv način.

Sabina Leben je strokovna sodelavka Sindikata Mladi plus. Že več let aktivno sodeluje v organizaciji, izvaja izobraževanja in usposabljanja, tako na srednjih šolah, na fakultetah, kot za mlade brezposelne po različnih krajih v Sloveniji. Omenjene vsebine je pripravila tudi za spletno učilnico sindikata mladi plus. Ima več letne izkušnje s poučevanjem, med drugim je tudi zunanja sodelavka Muzeja novejše zgodovine Slovenije, kjer že od leta 2015 izvaja pedagoško delo za otroke in mladino.

Udeležba na delavnici je brezplačna. Prijavi se še danes, število mest je omejeno. --> klik na prijavnico <--

Delavnica: Regres za letni dopust v letu 2019 (13. junij)

Ob izplačilu regresa za letni dopust se delodajalcem vsako leto zastavljajo vprašanja, letos še nekoliko več, ker sta se spremenila Zakon o dohodnini in Zakon o pokojninskem in invalidskem zavarovanju. Spremembe obeh zakonov se nanašajo na oprostitev plačila dohodnine in prispevkov za socialno varnost, in sicer do višine 100 % povprečne mesečne plače zaposlenih v Sloveniji.


Preberi več

Plačni model v zasebnem sektorju in minimalna plača

Kako zagotoviti enostaven prehod na nov plačni sistem v letu 2020?

»Januarja 2020 bo začela veljati sprememba Zakona o minimalni plači. Poleg višjega zneska minimalne plače se bo spremenila tudi njena definicija. Delodajalci bodo morali iz zneska minimalne plače izključiti vse dodatke, delovno in tudi poslovno uspešnost. Delodajalci zato opozarjajo na očitno povečanje stroška dela in se upravičeno sprašujejo, kako naprej.

Socialni partnerji imajo namen skleniti socialni sporazum, splošno kolektivno pogodbo za gospodarske dejavnosti in sprejeti nov plačni model. Je možno, da bodo ti dokumenti delodajalce rešili pred finančnimi težavami, ki jim grozijo iz naslova nove definicije minimalne plače?

Preberi več

Plačni model v zasebnem sektorju in minimalna plača

Kako zagotoviti enostaven prehod na nov plačni sistem v letu 2020?

»Januarja 2020 bo začela veljati sprememba Zakona o minimalni plači. Poleg višjega zneska minimalne plače se bo spremenila tudi njena definicija. Delodajalci bodo morali iz zneska minimalne plače izključiti vse dodatke, delovno in tudi poslovno uspešnost. Delodajalci zato opozarjajo na očitno povečanje stroška dela in se upravičeno sprašujejo, kako naprej.


Preberi več

Ali je vaš akt o sistemizaciji dela uporaben? (delavnica s publikacijo)

Pri delodajalcih je odnos med delavci in delodajalci urejen z različnimi pravnimi akti. Eden med njimi je tudi akt o sistemizaciji dela (delovnih mest/vrste dela), ki določa, rečeno zelo poenostavljeno, kakšno delo se na posameznem delovnem mestu opravlja in kakšni so pogoji za njegovo zasedbo.

Dr. Aleksej Janez Cvetko, vrhovni sodnik, trdi, da je sistemizacija eden najbolj kompliciranih instrumentov organiziranja podjetja.

Večina slovenskih podjetij ima akt o sistemizaciji dela, strokovnjaki pa zatrjujejo, da je resnično uporabnih manj kot 3 %. Če bi želeli izvedeti kako oblikovati ta akt, da bo imel praktično vrednost in vam bo v pomoč pri nadaljnjem delu, se nam pridružite. Da bo delavnica res dosegla svoj namen, predlagamo, da vaša vprašanja na to temo predhodno posredujete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Odgovore vam bo na delavnici posredovala mag. Slavi Pirš, Vodja oddelka za prejemke iz delovnih razmerij.

Preberi več

Varstvo osebnih podatkov v delovnem razmerju

Svet gorenjskih sindikatov, v okviru projekta RCDDL, organizira brezplačno delavnico z vedno aktualno temo: »Varstvo osebnih podatkov v delovnem razmerju«, ki je namenjena vsem, ki bi se radi prepričali ali je v vašem delovnem okolju storjeno vse, da so vaši osebni podatki ustrezno zaščiteni. Prav tako se boste imeli priložnost seznaniti z vašimi obveznostmi glede varovanja osebnih podatkov ter prepoznavanjem morebitnih kršitev pravice do zasebnosti v delovnem razmerju. Delavnico bo vodila Špela Bašar, univ.dipl.prav. iz Zavoda 4Lune, so.p..

Program:
• predstavitev temeljnih pojmov s področja delovnega prava in s področja varstva osebnih podatkov
• dolžnosti in pravice delavca v zvezi z varstvom osebnih podatkov
• obveznosti in legitimni interesi delodajalca v zvezi z varstvom osebnih podatkov
• prepoznavanje morebitnih kršitev pravice do zasebnosti v delovnem razmerju in kako ravnati v primeru kršitve

Termin: četrtek, 16. maja od 9:00 do 11:00
Lokacija: prostori Regijskega centra za dostojno delo, na Dimičevi 9 v Ljubljani
Prijave do zasedbe prostih mest na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., zadeva: prijava na delavnico RCDDL »Varstvo osebnih podatkov v delovnem razmerju«.

Več o delavnici Varstvo osebnih podatkov.pdf