Novice

Aktualno

MDDSZ vabi k sodelovanju pri raziskavi o delovnih okoljih

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti želi preučiti nekatere vidike delovnih okolij in izkušnje delavk ter delavcev z delom na daljavo v primerjavi z delom v prostorih delodajalca. Izpolnjevanje spletne ankete je anonimno, vzelo pa vam bo 10-15 minut vašega časa.
Anketo lahko izpolnite do vključno 20. novembra 2021 na povezavi: https://www.1ka.si/delonadaljavo


Anketa ZDS: Izzivi podjetij pri organizaciji dela od doma

vabimo vas k izpolnitvi ankete, ki proučuje obseg dela od doma v slovenskih podjetjih, do katerega je prišlo v času epidemije, ter vpliv na organizacijo dela v času epidemije in po njej. S pomočjo vaših odgovorov bomo lahko bolje razumeli izzive in težave, s katerimi se soočate, in na tej podlagi smiselno oblikovali razpravo s ključnimi odločevalci. Povezava na anketo: http://raziskave.ef.uni-lj.si/a/1240


Preberi več

WEBINAR: Kaj prinaša zelena in digitalna prihodnost za trg dela

Zavod Nefiks in EUROPE DIRECT Podravje, 8. novembra ob 17ih organizirata zelo zanimiv spletni dogodek na katerem bo govora o spreminjajočem se trgu dela, pomenu neformalnega izobraževanja in kompetencah prihodnosti ter delovnih mestih, ki jih bo sooblikoval zeleni in digitalni svet, več na povezavi -->klik<--


Anketa »IZZIVI PODJETIJ PRI ORGANIZACIJI DELA NA DOMU«

Združenje delodajalcev Slovenije vabi k izpolnjevanju ankete »IZZIVI PODJETIJ PRI ORGANIZACIJI DELA NA DOMU«, ki proučuje obseg dela od doma v slovenskih podjetjih, do katerega je prišlo v času epidemije, ter vpliv na organizacijo dela v času epidemije in po njej.
https://www.zds.si/sl/projekti/dostojno-delo/anketa-izzivi-podjetij-pri-organizaciji-dela-od-doma/
Direktni dostop do ankete: http://raziskave.ef.uni-lj.si/a/1240


Podaljšani dve javni povabili za praktično usposabljanje brezposelnih

Zavod RS za zaposlovanje obvešča, da so podaljšali dve javni povabili delodajalcem: Usposabljam.se in Delovni preizkus. Po novem lahko oddate ponudbo za usposabljanje brezposelnih na delovnem mestu najdlje do 30. aprila 2022 ali delovni preizkus najdlje do 15. junija 2022 oziroma do razdelitve sredstev.
Več: https://www.ess.gov.si/obvestila/obvestilo/podaljsani-dve-javni-povabili-za-prakticno-usposabljanje-brezposelnih


Evropski teden varnosti in zdravja pri delu

25. oktobra 2021 se v vseh državah članicah EU pričenja Evropski teden varnosti in zdravja pri delu 2021, ki je posvečen preprečevanju in obvladovanju kostno-mišičnih obolenj, povezanih z delom.
Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti bo zato dne, 11. novembra 2021 od 13.00 do 15.20, organiziralo brezplačni spletni seminar Ergonomija na delovnem mestu in staranje zaposlenih, ki bo potekal preko videokonferenčne platforme Zoom.
Več: https://www.zds.si/sl/o-zds/novice/evropski-teden-varnosti-in-zdravja-pri-delu/


Novica o dogodku: »POMANJKANJE KADROV IN DEFICITARNI POKLICI«. (20.10.2021 med 9:00 in 11:00 na Zoom)

e-Študentski Servis je skupaj z Združenjem delodajalcev Slovenije (ZDS) in Svetom gorenjskih sindikatov (SGS) organiziral mreženjski dogodek v okviru projekta »Regijski center za dostojno delo Ljubljana (RCDDL)«. Dogodek z naslovom »Pomanjkanje kadrov in deficitarni poklici« je potekal v sredo, 20. 10. 2021, med 9:00 in 11:00 na spletni platformi Zoom.Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija (MDDSZEM). Dogodek je moderirala novinarka gospa Urška Valjavec. Več -->klik<--


Preberi več

Optiusov Karierni Meetup

Si želite spoznati bodočega delodajalca? Potem ne zamudite enkratne priložnosti za vzpostavitev osebnega kontakta z dobrimi delodajalci in se udeležite prvega Optius Kariernega Meetup-a, ki bo potekal 6. oktobra 2021, med 9. in 14. uro.

Prijave so možne do vključno 5. 10. 2021

Več na povezavi: www.studentski-servis.com


Kultura medgeneracijskega sodelovanja

V okviru projekta Kompetenčni centri za razvoj kadrov je v mesecu septembru potekala spletna konferenca z naslovom: "Poženimo kreativnost". Skupaj z odličnimi domačimi in tujimi gosti so si preko primerov dobrih praks izmenjali različna stališča, ki bi lahko izboljšala kreativnost, še posebno z medgeneracijskem sodelovanjem.

Več o spletni konferenci na https://www.srips-rs.si/sklad/novice/novica/pomembna-je-kultura-medgeneracijskega-sodelovanja


Podkategorije

Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.


Logo EKP socialni sklad SLO    logo mddsz center