Novice

Aktualno

V veljavi je PKP9

Zakon o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije COVID-19 (ZIUPGT) med drugim prinaša:
• podaljšanje ukrepa povračila nadomestila plače za skrajšani delovni čas in sicer do 30.9.2021;
• sofinanciranje regresa za določene dejavnosti (gostinstvo, turizem, šport in kultura);
• povračilo stroškov organizatorjem dogodkov;
• podaljšanje veljavnosti osebnih izkaznic;
• bone za vse s stalnim prebivališčem v RS, ki jih bo tokrat mogoče uporabiti za nastanitveno dejavnost, poleg tega pa še za vrsto drugih (gostinske, športne in kulturne dejavnosti, pa za obisk sejmov in srečanj, kinematografov, botaničnih in živalskih vrtov, za nakup knjig ali najem športne opreme).

Več na povezavi -->rtvslo.si<--


Perfekcionizem na delovnem mestu

Vas zanima kaj je perfekcionizem? Kako nastane in kako vpliva na odnose in timsko delo? Kako vpliva na učinkovitost pri delu in kako vpliva na samo vodenje?

V sklopu Kompetentne Slovenije bo v mesecu avgustu organizirana delavnica, na kateri bo mag. Ana Šušteršič spregovorila o perfekcionizmu na delovnem mestu. Namen delavnice bo spregovoriti o tem kako razumeti perfekcionizem v delovnem okolju in kako prepoznati perfekcionizem in ljudi, ki imajo to osebnostno potezo.

Delavnica bo potekala 18. avgusta, od 10. do 14. ure.

Več o prijavi na povezavi: https://www.srips-rs.si 


CEIPI poletna šola v Strasbourgu

Center za mednarodne študije intelektualne lastnine v mesecu juniju in juliju organizira poletno šolo z naslovom Intelektualna lastnina v Evropi. Potekala bo od 28. junija do 9. julija 2021, preko spleta.

Več informacij na: https://kc.uni-lj.si


Izgorelost v času epidemije

Združenje delodajalcev Slovenije v okviru projekta Regijsko stičišče za dostojno delo Celje, organizira brezplačno delavnico na temo izgorelosti v času epidemije. Namen delavnice je spregovoriti o problemu izgorelosti z vidika epidemije, ki je v naša življenja prinesla ogromne stiske in mnoge potisnila na rob.

Vabljeni vsi tisti, ki pri sebi ali pri sodelavcih opažate, da ste na robu izčrpanosti in bi si želeli pomagati in vsi tisti, ki si o tem želite izvedeti kaj več, kako izčrpavamo naše telo in energijo ter kako to preprečiti. Delavnica je namenjena vsem, ki želijo ozavestiti problem prekomernega dela in želijo poskrbeti zase.

Delavnica bo potekala 7.julija, od 9.00 do 11.00, preko aplikacije Zoom.

Več o delavnici na spodnji povezavi: https://www.zds.si/sl/dogodki/izgorelost-v-casu-epidemije/


Zdravo delovno okolje 2020-2022: Naredimo breme lažje za zdrava delovna mesta

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti skupaj s Športno unijo Slovenije v podporo evropski kampanji Zdravo delovno okolje 2020-2022: Naredimo breme lažje za zdrava delovna mesta (https://healthy-workplaces.eu/sl), organizira brezplačno spletno delavnico z naslovom: "Omilimo posledice dolgotrajnega sedenja na delovnem mestu z aktivnimi odmori". Delavnica bo potekala 10. junija 2021, med 9. in 11. uro.

Več informacij na: https://zdops.si/2021/05/20/spletna-delavnica-omilimo-posledice-dolgotrajnega-sedenja-na-delovnem-mestu-z-aktivnimi-odmori/ 


Slovenski kadrovski kongres 2021

Jeseni 2021 se bo odvijal slovenski kadrovski kongres, odlikovan s strani vrhunskih HR strokovnjakov, novih HR zgodb in dobrih praks, svežih HR receptov in aktualnih okroglih miz. Kongres je v celoti namenjen HR strokovnjakom, kadrovskim managerjem, odgovornim za izobraževanje in razvoj zaposlenih ter drugim kadrovskim strokovnjakom v organizacijah javnega in zasebnega sektorja.

9. in 10. september, Avditorij Portorož

Več o kongresu na: https://skkongres.si/


Kdo sem in moja poklicna pot

Si želite bolj podrobno spoznati sebe, svoje osebnostne lastnosti in vaš karierni razvoj?
Potem se 24. maja, ob 9. uri pridružite brezplačni delavnici z naslovom: "Spoznajmo se: Kdo sem in moja poklicna pot", ki bo izvedena v okviru Javnega zavoda Cene Štupar - Center za izobraževanje Ljubljana. Na delavnici boste skozi različne svetovalne pripomočke ugotavljali, kako vaše lastnosti, vrednote in veščine vplivajo na izbor delovnega okolja.

Več o delavnici na: https://www.cene-stupar.si/sl/delavnice/karierne-delavnice/spoznajmo-se


Kako lažje živeti s stalnimi spremembami?

V sklopu Kompetentne Slovenije bo 27. maja 2021, od 10.00 do 14.30 ure potekala e-delavnica z naslovom: "Lažje živeti s stalnimi spremembami". Namen delavnice bo dvigovanje zavesti o lastnem delovanju in vplivu na druge, omogočanje izbire različnih opcij delovanja v ključnih poslovnih situacijah, spoznavanje načinov razmišljanja in orodja, ki posamezniku najbolj koristijo pri premagovanju vsakdanjih ovir v poslovnem življenju.

Več o delavnici na: https://www.srips-rs.si/sklad/novice/dogodek/27-maj-2021-lazje-ziveti-s-stalnimi-spremembami


Računalništvo, programiranje, tehnologija in digitalni sektor v Evropi

V mesecu maju bodo organizirani evropski spletni zaposlitveni sejmi za področje dela v IT in digitalnem sektorju, tehnologiji in vesoljski tehnologiji. Na sejmu boste dobili informacije o ponudbah za zaposlitev v drugih evropskih državah, o možnostih dela na daljavo ter vse druge potrebne informacije v zvezi z razvojem kariere, prihodnostjo dela, delom in življenjem v drugih evropskih državah.

Več informacij o sejmih si preberite tukaj: https://www.ess.gov.si/obvestila...


34. mednarodna blejska e konferenca o digitalnem poslovanju

Od 27. do 30. junija 2021, se bo med 8. in 16. uro odvijala 34. blejska e konferenca, ki jo vsako leto organizira Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru. Mednarodni dogodek bo nosil naslov: "Digital support from crisis to progressive change", ki bo povezoval številne raziskovalce, predstavnike gospodarstva, organizacij, ponudnikov tehnologije in odločevalce iz različnih držav sveta. E konferenca je ena izmed vodilnih raziskovalnih in strokovnih dogodkov v svetu. Tema o kateri bodo razpravljali je vezana na proučevanje priložnosti in vpliva digitalnih tehnologij na organizacije, posameznike in družbo. Letošnji poudarek je predvsem na izrabi priložnosti digitalizacije za premagovanje krize, ki je nastala na podlagi pandemije COVID-19.

Več o konferenci je na voljo na spletni strani: http://bledconference.org


Podkategorije

Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.


Logo EKP socialni sklad SLO    logo mddsz center