Novice

Aktualno

Zdravo delovno okolje 2020-2022: Naredimo breme lažje za zdrava delovna mesta

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti skupaj s Športno unijo Slovenije v podporo evropski kampanji Zdravo delovno okolje 2020-2022: Naredimo breme lažje za zdrava delovna mesta (https://healthy-workplaces.eu/sl), organizira brezplačno spletno delavnico z naslovom: "Omilimo posledice dolgotrajnega sedenja na delovnem mestu z aktivnimi odmori". Delavnica bo potekala 10. junija 2021, med 9. in 11. uro.

Več informacij na: https://zdops.si/2021/05/20/spletna-delavnica-omilimo-posledice-dolgotrajnega-sedenja-na-delovnem-mestu-z-aktivnimi-odmori/ 


Slovenski kadrovski kongres 2021

Jeseni 2021 se bo odvijal slovenski kadrovski kongres, odlikovan s strani vrhunskih HR strokovnjakov, novih HR zgodb in dobrih praks, svežih HR receptov in aktualnih okroglih miz. Kongres je v celoti namenjen HR strokovnjakom, kadrovskim managerjem, odgovornim za izobraževanje in razvoj zaposlenih ter drugim kadrovskim strokovnjakom v organizacijah javnega in zasebnega sektorja.

9. in 10. september, Avditorij Portorož

Več o kongresu na: https://skkongres.si/


Kdo sem in moja poklicna pot

Si želite bolj podrobno spoznati sebe, svoje osebnostne lastnosti in vaš karierni razvoj?
Potem se 24. maja, ob 9. uri pridružite brezplačni delavnici z naslovom: "Spoznajmo se: Kdo sem in moja poklicna pot", ki bo izvedena v okviru Javnega zavoda Cene Štupar - Center za izobraževanje Ljubljana. Na delavnici boste skozi različne svetovalne pripomočke ugotavljali, kako vaše lastnosti, vrednote in veščine vplivajo na izbor delovnega okolja.

Več o delavnici na: https://www.cene-stupar.si/sl/delavnice/karierne-delavnice/spoznajmo-se


Kako lažje živeti s stalnimi spremembami?

V sklopu Kompetentne Slovenije bo 27. maja 2021, od 10.00 do 14.30 ure potekala e-delavnica z naslovom: "Lažje živeti s stalnimi spremembami". Namen delavnice bo dvigovanje zavesti o lastnem delovanju in vplivu na druge, omogočanje izbire različnih opcij delovanja v ključnih poslovnih situacijah, spoznavanje načinov razmišljanja in orodja, ki posamezniku najbolj koristijo pri premagovanju vsakdanjih ovir v poslovnem življenju.

Več o delavnici na: https://www.srips-rs.si/sklad/novice/dogodek/27-maj-2021-lazje-ziveti-s-stalnimi-spremembami


Računalništvo, programiranje, tehnologija in digitalni sektor v Evropi

V mesecu maju bodo organizirani evropski spletni zaposlitveni sejmi za področje dela v IT in digitalnem sektorju, tehnologiji in vesoljski tehnologiji. Na sejmu boste dobili informacije o ponudbah za zaposlitev v drugih evropskih državah, o možnostih dela na daljavo ter vse druge potrebne informacije v zvezi z razvojem kariere, prihodnostjo dela, delom in življenjem v drugih evropskih državah.

Več informacij o sejmih si preberite tukaj: https://www.ess.gov.si/obvestila...


34. mednarodna blejska e konferenca o digitalnem poslovanju

Od 27. do 30. junija 2021, se bo med 8. in 16. uro odvijala 34. blejska e konferenca, ki jo vsako leto organizira Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru. Mednarodni dogodek bo nosil naslov: "Digital support from crisis to progressive change", ki bo povezoval številne raziskovalce, predstavnike gospodarstva, organizacij, ponudnikov tehnologije in odločevalce iz različnih držav sveta. E konferenca je ena izmed vodilnih raziskovalnih in strokovnih dogodkov v svetu. Tema o kateri bodo razpravljali je vezana na proučevanje priložnosti in vpliva digitalnih tehnologij na organizacije, posameznike in družbo. Letošnji poudarek je predvsem na izrabi priložnosti digitalizacije za premagovanje krize, ki je nastala na podlagi pandemije COVID-19.

Več o konferenci je na voljo na spletni strani: http://bledconference.org


Webinar: Aktualne makroekonomske napovedi in vpliv epidemije na gospodarska gibanja

Vas zanimajo kakšni obeti so napovedani za slovensko gospodarstvo, gospodarske trge in kakšni so obeti glede razmer na trgu dela?

Potem se 12. maja 2021 pridružite brezplačnemu webinarju, ki ga organizira Združenje Delodajalcev Slovenije. Na webinarju bo mag.Marijana Bednaš, direktorica UMAR, predstavila najnovejše gospodarske napovedi s poudarkom na vplivu epidemije.

Več o webinarju na tej povezavi: zds.si/sl/dogodki/aktualne-makroekonomske-napovedi-in-vpliv-epidemije-na-gospodarska-gibanja/


Slovenski čezmejni spletni zaposlitveni sejem

Vas zanima kako uspešno komunicirati na trgu dela? Kako uporabljati družbene medije za iskanje zaposlitve? Kakšne so nove priložnosti pri zaposlovanju v času krize in kako do dobrega počutja na delovnem mestu?

Pridružite se slovenskemu čezmejnemu spletnemu zaposlitvenemu sejmu na katerem bodo izkušeni strokovnjaki predstavili pester program z aktualnimi predavanji na temo iskanja zaposlitve in zaposlovanja. Sejem bo potekal 8.aprila 2021 med 11. in 16. uro.

Več o prijavi in sejmu si preberite na tej povezavi: www.ess.gov.si/eures/slovenski_eures/dogodki_eures/slovenski-cezmejni-spletni-zaposlitveni-sejem


Priznanja za inovacije 2021

Gospodarska zbornica Slovenije je objavila razpis za priznanja za inovacije 2021. V letu 2021 bodo obeležili 25 let podeljevanja na regionalni ravni in 19 let na nacionalni ravni. V preteklih 18 letih so bila v celotni Sloveniji priznanja podeljena preko 11.200 inovatorjem in inovatorkam in več kot 3.200 inovacijam. Na nacionalni ravni je bilo podeljenih 153 zlatih priznanj, priznanja GZS za inovacije pa so prepoznane tako v Sloveniji kot v tujini.

Več o razpisu in kako prijaviti inovacijo na razpis 2021 si poglejte v kratkem videu. Več info na https://inovacije.gzs.si/priznanja-za-inovacije/


Analiza vzrokov pokojninske vrzeli med ženskami in moškimi v Republiki Sloveniji

Inštitut za ekonomska raziskovanja je v okviru projekta Moje delo.Moja pokojnina izvedel analizo o vzrokih in ključnih dejavnikih, ki prispevajo k pokojninski vrzeli med ženskami in moškimi. Projekt sta izvajala Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije. Podatki analize nakazujejo, da bi lahko ob upokojevanju ženske bile v bolj neenakem položaju glede na enako stare moške predvsem današnje mlajše generacije žensk. Ključni dejavnik je nižja pokojninska osnova, kar je posledica nižje bruto plače, pogostejših prekinitev zavarovanj, obdobij brezposelnosti ter dela s krajšim delovnim časom.

Več o raziskavi si preberite tukaj https://pokojnina.enakostspolov.si/analiza-vzrokov-pokojninske-vrzeli-med-zenskami-in-moskimi-v-republiki-sloveniji/

Povezava do publikacije https://pokojnina.enakostspolov.si/slo/wp-content/uploads/2020/12/MDMP-Analiza-vzrokov-pokojninske-vrzeli-med-zenskami-in-moskimi_v-RS.pdf

Več o projektu si preberite tukaj https://pokojnina.enakostspolov.si/o-projektu/


Podkategorije

Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.


Logo EKP socialni sklad SLO    logo mddsz center