Novice

Aktualno

Karierni plac - karierni center za mlade

Logo Karierni plac color sredinskiV Javnem Zavodu Cene Štupar so skupaj s projektnimi partnerji, Ljudsko univerzo Koper, Ljudsko univerzo Nova Gorica in regionalno razvojno agencijo BSC Kranj spomladi 2019 začeli z izvajanjem projekta Karierni plac - karierni center za mlade, ki je namenjen mladim, starim med 6 in 19 let.

V sklopu projekta nudijo možnost individualnega informiranja, svetovanja s področja načrtovanja in vodenja kariere ter pomoč pri odločanju. Predstavljali bodo različne poklice, organizirali brezplačne aktivnosti, kot so obiski delodajalcev, karierni kvizi, hitri zmenki ali soočanja s trgom dela ter učne in debatne delavnice. Karierni center za mlade je poleg učencem in dijakom namenjen tudi staršem in strokovnim delavcem, ki delajo s to populacijo. Spremljajte jih na: https://www.facebook.com/karierniplac/


Sprememba pri izplačilu regresa

V petek, 3.5.209 sta bili v Uradnem listu RS, št. 28 objavljeni spremembi Zakona o dohodnini (ZDoh-2U) in Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (ZPIZ-2F). Na podlagi sprememb navedenih zakonov, se bo regres za letni dopust do višine 100% povprečne plače zaposlenih v RS (trenutno znaša 1714,49 evrov) izplačal bruto za neto (torej brez plačila dohodnine in prispevkov za socialno varnost), kar pomeni ugodnejše izplačilo za zaposlene.


Preberi več

Sindikat Mladi plus vabi na Festival dostojnega dela: 15. 4. – 2. 5.

sindikat mladi plusOsem ur dela, osem ur prostega časa in osem ur počitka je že leta 1817 zahteval socialni reformator Robert Owen. Dvesto let kasneje smo omenjenemu cilju sicer nekoliko bližje, a je v zadnjem času mogoče opaziti, da med tremi osmicami in našo družbo nastaja vse večja vrzel, zato bo letošnji Festival dostojnega dela potekal v duhu zahteve 8/8/8!
 

Teden vseživljenjskega učenja 2019

tvu2019 appTeden vseživljenjskega učenja (TVU) je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Tako se boste od 10. maja do 30. junija lahko udeležili različnih brezplačnih informacijsko-izobraževalnih dogodkov in svetovanj po celotni Sloveniji.
Nabor vseh dogodkov lahko najdete na: http://tvu.acs.si/koledar/iskanje/


Marketing. In vse dobi smisel.

Fanfara vstopnaKoristna informacija za mlade: 26. aprila se obeta se nam že 13. Fanfara - prva in največja študentska marketinška konferenca v Sloveniji. Letos vabijo z naslovom "Marketing. In vse dobi smisel."

 

Več informacij in prijave na: fanfara.si/


NetPRO

NetPRONe zamudite največje poslovne in networking konference za mikro, mala in srednja podjetja v Sloveniji – NetPRO, ki bo potekala 12. Aprila v Ljubljani.

 

Več na netpro-konferenca.si


Uspešno izvedena delavnica

Za nami je prva delavnica za mlade v sklopu projekta RCDDL "Kaj ja in kaj ne na razgovoru, ki se je je udeležilo več kot 40 mladih. Udeleženci so lahko spoznali, kako poteka selekcijski postopek in kaj vse jih lahko doleti na razgovoru za delo, v zadnjem delu delavnice pa so se urili v odgovarjanju na konkretna vprašanja. In kaj bi lahko izpostavili kot vsesplošen nasvet za učinkovit razgovor? Bodite čim bolj konkretni - svoje dosežke, kompetence in izkušnje predstavite s konkretnimi primeri, pri čemer si lahko pomagate s STAR metodo, ki so jo udeleženci lahko preizkusili na delavnici.


Preberi več

Vabimo k branju: Kako so milenijci postali izgorela generacija?

Vabimo k branju zanimivega članka, ki govori o izgorelosti (mladih): »Izgorelost je etični problem. Izhaja iz zahtev do drugih, nepriznavanja dobrega dela, neskladnosti naših besed in dejanj. Vprašanje tako ne more biti, kako lahko preprečim svojo izgorelost, ampak tvojo. Rešitev niso le boljša delovna mesta, ampak tudi, da moramo postati boljši ljudje« (Jonathan Malesic v The New Republic).

Več na: https://www.mladina.si/189096/


Obiščite spletni zaposlitveni sejem Seize the summer with Eures 2019

Seize the summerV živo se lahko sejmu pridružite v sredo, 13. 2. 2019, od 10. do 18. ure po srednjeevropskem času (CET). Trenutno sodeluje že več kot 60 preverjenih delodajalcev s skoraj 100 prostimi delovnimi mesti na Cipru, v Franciji, Grčiji, na Hrvaškem, v Italiji, na Malti, Portugalskem, v Španiji in v Sloveniji.

Obeta se pester program:

· predstavitve delodajalcev in prostih delovnih mest
· predstavitve delovnih in življenjskih pogojev po državah,
· možnost spletnih pogovorov z nekaterimi delodajalci ali svetovalci EURES,
· spremljanje drugih zanimivih vsebin, povezanih z zaposlovanjem na področju turizma

Več informacij in prijave: https://www.ess.gov.si/eures/slovenski_eures/


Podkategorije

Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.


Logo EKP socialni sklad SLO    logo mddsz center