Novice

Aktualno

Družbeno odgovoren delodajalec – certifikat Družbeno odgovorno podjetje

Ekvilib Inštitut je kot nosilec projekta skupaj s projektnimi partnerji (GZS, ZSSS, ZDS) pridobil projekt »Družbeno odgovoren delodajalec – certifikat Družbeno odgovorno podjetje«. Certifikat bo preko nabora ukrepov delodajalcem ponujal priložnosti za izboljšanje na področju usklajevanja zasebnega in poklicnega življenja, varnosti in zdravja na delovnem mestu, medgeneracijskem sodelovanju in na družbeno odgovornih vsebinah, kot so etično vodenje in nediskriminacija na delovnem mestu.


Preberi več

Objavljena sta javni razpis in javni poziv za Zoisove štipendije za leto 2019/2020

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS je 10. 6. 2019 na spletni strani objavil javni razpis za dodelitev Zoisovih štipendij za leto 2019/2020 in javni poziv za nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije po starem zakonu ZŠtip za leto 2019/2020.

Več informacij na: http://www.sklad-kadri.si/si/razpisi-in-objave/naslovnica/razpis/n/objavljena-sta-javni-razpis-in-javni-poziv-za-zoisove-stipendije-za-leto-20192020/


Delodajalci za drugo polovico leta 2019 napovedujejo 2,6% rast števila zaposlenih

napovedniik-zaposlovanjaAnketirani delodajalci načrtujejo, da bodo v roku 6 mesecev potrebovali 31.100 delavcev, deloma zaradi nadomeščanja, deloma pa tudi zaradi povečevanja števila zaposlenih zaradi večjega povpraševanja po izdelkih ali storitvah oz. širitve dejavnosti. V prihodnjega pol leta naj bi se tako odprlo približno 17.300 novih delovnih mest.
Najbolj spodbudne napovedi glede rasti zaposlovanja so bile v gradbeništvu in drugih raznovrstnih poslovnih dejavnostih, ki vključujejo tudi zaposlovalne dejavnosti.


Preberi več

Državni svet in e-Študentski Servis, ŠS d.o.o. vabita na strokovni posvet PRIKAZ SISTEMA ŠTUDENTSKEGA DELA IN NJEGOVEGA VPLIVA NA MLADE IN RAZVOJ NJIHOVIH KOMPETENC, PODJETJA IN PRORAČUN

V ponedeljek, 10. junija, bo v Državnem svetu potekal posvet »Prikaz sistema študentskega dela in njegovega vpliva na mlade in razvoj njihovih kompetenc, podjetja in proračun«. Namen posveta je odpreti širšo strokovno debato o študentskem delu, njegovem pomenu za mlade, delodajalce in širšo družbo. Sodelovali bodo strokovnjaki iz različnih področij: akademiki, predstavniki delodajalcev, sindikatov, ministrstev, študentskih servisov, itd.

Posvet se bo pričel s predstavitvijo domačih in tujih raziskav s področja študentskega dela, pridobivanja kompetenc in pravne ureditve. V drugem delu bo predstavljen pomen študentskega dela za mlade, podjetja in vpliv na proračun. Posvet se bo zaključil z okroglo mizo, na kateri bodo strokovnjaki in predstavniki različnih združenj spregovorili o prihodnosti študentskega dela in vlogi študentskega dela.


Preberi več

Vabljeni na 3. poletno šolo za dijake »Več kot 360 priložnosti, ki čakajo nate«

poletna solaPrek delavnic, ki bodo potekale od 26. do 30. 8. 2019, bodo mladi lahko odkrivali svoje interese, talente, osebnostne lastnosti, poklice prihodnosti, se seznanili z vpisnim postopkom, možnostmi izmenjav in štipendij, obiskali različne fakultete in akademijo ter spoznali, kakšne poklice lahko z določeno izobrazbo opravljaš v praksi.

Tisti, ki živite izven Ljubljane, boste lahko na podlagi predložene vozovnice in izpolnjenega obrazca za povračilo, dobili povrnjene stroške prevoza. Poskrbljeno bo za tudi za prehrano. 


Preberi več

Karierni plac - karierni center za mlade

Logo Karierni plac color sredinskiV Javnem Zavodu Cene Štupar so skupaj s projektnimi partnerji, Ljudsko univerzo Koper, Ljudsko univerzo Nova Gorica in regionalno razvojno agencijo BSC Kranj spomladi 2019 začeli z izvajanjem projekta Karierni plac - karierni center za mlade, ki je namenjen mladim, starim med 6 in 19 let.

V sklopu projekta nudijo možnost individualnega informiranja, svetovanja s področja načrtovanja in vodenja kariere ter pomoč pri odločanju. Predstavljali bodo različne poklice, organizirali brezplačne aktivnosti, kot so obiski delodajalcev, karierni kvizi, hitri zmenki ali soočanja s trgom dela ter učne in debatne delavnice. Karierni center za mlade je poleg učencem in dijakom namenjen tudi staršem in strokovnim delavcem, ki delajo s to populacijo. Spremljajte jih na: https://www.facebook.com/karierniplac/


Sprememba pri izplačilu regresa

V petek, 3.5.209 sta bili v Uradnem listu RS, št. 28 objavljeni spremembi Zakona o dohodnini (ZDoh-2U) in Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (ZPIZ-2F). Na podlagi sprememb navedenih zakonov, se bo regres za letni dopust do višine 100% povprečne plače zaposlenih v RS (trenutno znaša 1714,49 evrov) izplačal bruto za neto (torej brez plačila dohodnine in prispevkov za socialno varnost), kar pomeni ugodnejše izplačilo za zaposlene.


Preberi več

Sindikat Mladi plus vabi na Festival dostojnega dela: 15. 4. – 2. 5.

sindikat mladi plusOsem ur dela, osem ur prostega časa in osem ur počitka je že leta 1817 zahteval socialni reformator Robert Owen. Dvesto let kasneje smo omenjenemu cilju sicer nekoliko bližje, a je v zadnjem času mogoče opaziti, da med tremi osmicami in našo družbo nastaja vse večja vrzel, zato bo letošnji Festival dostojnega dela potekal v duhu zahteve 8/8/8!
 

Marketing. In vse dobi smisel.

Fanfara vstopnaKoristna informacija za mlade: 26. aprila se obeta se nam že 13. Fanfara - prva in največja študentska marketinška konferenca v Sloveniji. Letos vabijo z naslovom "Marketing. In vse dobi smisel."

 

Več informacij in prijave na: fanfara.si/


Podkategorije

Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.


Logo EKP socialni sklad SLO    logo mddsz center