Novice

Aktualno

Mesec zdravja 05.09. - 05.10.2018

Zdravo delovno okolje za zdrav vsakdan.

Sanjate o masaži na delovnem mestu?
Je čas, da rečete stresu adijo in postanete bolj »na izi«?
Še znate vzpostaviti dober stik sami s seboj in ukrotiti viharje v glavi?

V sklopu Meseca zdravja vam je na voljo več kot 50 različnih brezplačnih športnih in wellness aktivnosti ter delavnic, kjer bodo spodbujali zavedanje o zdravem načinu življenja predvsem znotraj zaposlitvenega okolja. Več informacij in prijave na: vitalno-podjetje.si


Priložnost za mlade iskalce zaposlitve

Pridružite se Zavodu Ypsilon na tokratnem »Made with Y izobraževanju«, ki ga namenjajo vsem mladim iskalcem zaposlitve, starim od 16 od 29 let, ki želijo izvedeti več in se preizkusiti v vlogah trenerja, moderatorja in coacha. Izobraževanje bo potekalo od 27. do 31. avgusta 2018, v prostorih ABC Huba (spodnja etaža Emporiuma, BTC City, Ljubljana).
URNIK PROGRAMA: https://madewithy.si/trener-moderator-coach/.
Prijave: https://madewithy.si/trener-moderator-coach.


 

Konferenca za strokovno javnost: Mladim dostojno delo

Zveza Svobodnih sindikatov Slovenije in Sindikat Mladi plus, sindikat študentov, dijakov in mladih brezposelnih, v okviru projekta Kažipot do dostojnega dela organizirata konferenco za sindikate in delodajalce na temo »Mladim dostojno delo«, ki bo potekala v četrtek, 14. junija 2018.

fotka konferenca mladim-dostojno-delo


 

Preberi več

Skrajšan postopek zaposlovanja tujcev za določena podjetja

V Uradnem listu RS, št. 31/2018 z dne 4.5.2018, je bil objavljen Zakon o dopolnitvi Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev (ZZSDT-B).

V skladu z usmeritvijo Vlade Republike Slovenije, da se v Sloveniji zagotovi privlačno in predvidljivo poslovno okolje za nemoteno delovanje tako domačih kot tujih gospodarskih družb, in zaradi zmanjševanja togosti delovnopravne zakonodaje se je sočasno s sprejemanjem Zakona o spodbujanju investicij predlagala tudi dopolnitev Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delo tujcev, in sicer se s predlagano rešitvijo podjetjem, vpisanim v enega od registrov (register podjetij z visoko dodano vrednostjo in register inovativnih zagonskih podjetij), omogoča zaposlovanje tujcev, državljanov tretjih držav, po hitrejšem oziroma skrajšanem postopku. Več na: https://www.zds.si/si/zds/novice/240721/detail.html


Očetovski dopust po 1. 5. 2018 in novosti starševskega nadomestila

MDDSZ je uvedlo dve novosti s področja starševskega varstva in družinskih razmerij, ki vplivata tudi na kadrovsko poslovanje pri delodajalcih. Vzpostavljena bo avtomatska povezava med FURS-om in Centri za socialno delo glede pridobivanja podatkov o plačah oziroma osnovah, od katere so obračunani prispevki za starševsko varstvo. To bo vsekakor olajšalo delo delodajalcem, saj jim ne bo več potrebno izpolnjevati podatkov o zaposlitvi in plači za osebe, ki odhajajo na materinski/očetovski/starševski dopust. Delodajalcem tudi ne bo treba več potrjevati podatkov o zaposlitvi.


Druga novost pa se dotika izrabe očetovskega dopusta, in sicer za očete otrok, rojenih od vključno 1.5.2018 dalje. Več na: https://www.zds.si/si/zds/novice/240532/detail.html.

Prijavite svoj družbeno odgovorni partnerski projekt!


dostojno delo druzbeno odgovorni projekt

24.04.2018, Mreža za družbeno odgovornost Slovenije je lansirala razpis za 3. nagrado družbeno odgovornih podjetniških praks za partnerstva, inovacije in spremembe. Nagrada je osredotočena na uspešna partnerstva med podjetjem ter najmanj enim neprofitnim deležnikom. Posebna pozornost je namenjena inovacijam z namenom spodbujanja podjetij pri ustvarjanju inovativnih rešitev za naslavljanje trajnostnih vprašanj. Namen nagrade je izpostaviti najboljše slovenske partnerske projekte s področja družbene odgovornosti in s tem povečati izmenjavo najboljših praks.


Preberite več...

Mladim dostojno delo – anketa za delodajalce


23.04.2018, Ljubljana. Sindikat Mladi Plus, sindikat študentov, dijakov in mladih brezposelnih, na podlagi posvetovanj z mladimi v okviru projekta Kažipot do dostojnega dela, ki ga trenutno izvajamo, razmišlja o vzpostavitvi posebnega mehanizma za zagotavljanje mladim dostojnega dela.

mladim dostojno delo anketa


Preberi več

Podkategorije

Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.


Logo EKP socialni sklad SLO    logo mddsz center