Novice

Aktualno

Vabljeni na 1. strokovno konferenco Kariernega Placa - Kariernega centra za mlade!

karierni plac za mladeKdaj in kje: petek, 15. november 2019 od 9:30 dalje v Vili Vipolže, Dobrovo v Brdih
Prijavite se lahko na na tel. 05 33 53 100 ali na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Več o dogodku...


Preberi več

Odkrij svoj talent in spoznaj svoj poklic v živo – Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva

Mladi na prehodu iz osnovne v srednjo šolo pogosto pravijo, da nimajo dovolj informacij o poklicih in se zato težko odločajo o tem, katero srednjo šolo izbrati. Gospodarska zbornica Slovenije tako letos že 4. organizira DAN ODPRTIH VRAT SLOVENSKEGA GOSPODARSTVA, ki bo potekal 28. novembra 2019 od 16:30 dalje. Preverite seznam podjetij, ki bodo letos odprla vrata mladim in njihovim staršem in izkoristite priložnost, da spoznate svoj top poklic v živo. Več informacij in prijave na http://www.odkrijsvojtalent.si/


Zaposlovanje delavcev iz Srbije

Prvega septembra 2019 se je pričel izvajati Sporazum med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Srbije o zaposlovanju državljanov Republike Srbije v Sloveniji in Protokol о izvajanju Sporazuma med slovensko in srbsko vlado o zaposlovanju državljanov Republike Srbije v naši državi (BRSZD). Delodajalec v postopku zaposlitve delavca iz Republike Srbije je skladno s 5. členom protokola dolžan pristojnemu nosilcu države izvora, to je Nacionalni službi za zapošljavanje, posredovati enostransko podpisano pogodbo o zaposlitvi (v obeh jezikih). Tako je Zavod RS za zaposlovanje je objavil dvojezični vzorec pogodbe o zaposlitvi delavca iz Republike Srbije, ki jo najdete na: https://www.ess.gov.si/obvestila/obvestilo/pojasnilo-k-postopku-posredovanja-delavcev-iz-srbije

Več informacij o zaposlovanju delavcev migrantov iz Srbije pa lahko najdete na: https://www.ess.gov.si/delodajalci/zaposlovanje_in_delo_tujcev/zaposlovanje-delavcev-iz-srbije


Sprejmi izziv in se prijavi v program BusinessClass

V programu BusinessClass iščejo ambiciozne mlade, ki znajo razmišljati s svojo glavo in se ne bojijo izzivov.

In kaj lahko pridobiš ti?

• intenzivna izobraževanja s TOP strokovnjaki iz prakse,
• najmanj 6 mesecev plačane redne zaposlitve kot ključni kader v uspešnih podjetjih,
• mentorstvo, individualni coaching,
• intenzivni veščinski treningi,
• dostop do kvalitetnih poslovnih kontaktov.

Sprejmi izziv in se prijavi v program in odpri okno v svet izjemnih kariernih priložnosti. Več na: https://www.business-class.si/ 


Vabilo na tradicionalni dogodek Prvi VTIS - iz Slovenije v svet

Društvo V tujini izobraženih študentov VTIS v avgustu tradicionalno organizira dogodek za vse dijake in študente, ki se letos prvič odpravljajo v tujino ali pa o tem še razmišljajo.

Na dogodku bodo imeli udeleženci priložnost za medsebojno spoznavanje in mreženje, ter pridobivanje informacij o študiju, delu in življenju v tujini s strani članov društva, ki študirajo ali delajo v tujini. Dogodek bo potekal v sredo, 28. avgusta 2019, s pričetkom ob 17.00 uri v prostorih Pravne fakultete v Ljubljani (soba Klub PF, naslov: Poljanski nasip 2, 1000 Ljubljana).

Več in formacij o dogodku najdete na FB strani dogodka: https://www.facebook.com/events/2653894581296706/


Ne zamudite jesenskega cikla delavnic ZAVZETI ASI

V okviru projekta Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile – ASI so ponovno na voljo brezplačne delavnice, ki potekajo v sodelovanju s priznanimi domačimi in tujimi strokovnjaki.

Jesenski cikel delavnic bo potekal v Kongresnem centru Thermana v Laškem in je sestavljen iz petih delavnic:


Preberi več

Spodbujanje zaposlovanja – Zaposli.me 2017/2019

Delodajalci, ste tik pred podpisom pogodbe o zaposlitvi za vsaj eno leto z kandidatom/ko, ki je prijavljena v evidenci brezposelnih oseb na ZRSZ, star-a vsaj 30 let in sodi v ciljne skupine programa »Spodbujanje zaposlovanja – Zaposli.me 2017/2019«?
Do konca leta 2019 lahko izkoristite subvencijo v višini od 5 do 7 tisoč evrov za zaposlitev kandidata/ke, ki izpolnjuje pogoje programa.

Več informacij na povezavi -->klik<--


Podkategorije

Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.


Logo EKP socialni sklad SLO    logo mddsz center