Novice

Aktualno

Marketing. In vse dobi smisel.

Fanfara vstopnaKoristna informacija za mlade: 26. aprila se obeta se nam že 13. Fanfara - prva in največja študentska marketinška konferenca v Sloveniji. Letos vabijo z naslovom "Marketing. In vse dobi smisel."

 

Več informacij in prijave na: fanfara.si/


NetPRO

NetPRONe zamudite največje poslovne in networking konference za mikro, mala in srednja podjetja v Sloveniji – NetPRO, ki bo potekala 12. Aprila v Ljubljani.

 

Več na netpro-konferenca.si


Uspešno izvedena delavnica

Za nami je prva delavnica za mlade v sklopu projekta RCDDL "Kaj ja in kaj ne na razgovoru, ki se je je udeležilo več kot 40 mladih. Udeleženci so lahko spoznali, kako poteka selekcijski postopek in kaj vse jih lahko doleti na razgovoru za delo, v zadnjem delu delavnice pa so se urili v odgovarjanju na konkretna vprašanja. In kaj bi lahko izpostavili kot vsesplošen nasvet za učinkovit razgovor? Bodite čim bolj konkretni - svoje dosežke, kompetence in izkušnje predstavite s konkretnimi primeri, pri čemer si lahko pomagate s STAR metodo, ki so jo udeleženci lahko preizkusili na delavnici.


Preberi več

Vabimo k branju: Kako so milenijci postali izgorela generacija?

Vabimo k branju zanimivega članka, ki govori o izgorelosti (mladih): »Izgorelost je etični problem. Izhaja iz zahtev do drugih, nepriznavanja dobrega dela, neskladnosti naših besed in dejanj. Vprašanje tako ne more biti, kako lahko preprečim svojo izgorelost, ampak tvojo. Rešitev niso le boljša delovna mesta, ampak tudi, da moramo postati boljši ljudje« (Jonathan Malesic v The New Republic).

Več na: https://www.mladina.si/189096/


Obiščite spletni zaposlitveni sejem Seize the summer with Eures 2019

Seize the summerV živo se lahko sejmu pridružite v sredo, 13. 2. 2019, od 10. do 18. ure po srednjeevropskem času (CET). Trenutno sodeluje že več kot 60 preverjenih delodajalcev s skoraj 100 prostimi delovnimi mesti na Cipru, v Franciji, Grčiji, na Hrvaškem, v Italiji, na Malti, Portugalskem, v Španiji in v Sloveniji.

Obeta se pester program:

· predstavitve delodajalcev in prostih delovnih mest
· predstavitve delovnih in življenjskih pogojev po državah,
· možnost spletnih pogovorov z nekaterimi delodajalci ali svetovalci EURES,
· spremljanje drugih zanimivih vsebin, povezanih z zaposlovanjem na področju turizma

Več informacij in prijave: https://www.ess.gov.si/eures/slovenski_eures/


Objavljen je skupni Razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2019/20 za javne in koncesionirane samostojne visokošolske zavode

Vpisna mesta razpisujejo štirje javni visokošolski zavodi ter 13 zasebnih visokošolskih zavodov s koncesijo. Ti za prihodnje študijsko leto 2019/20 razpisujejo 18.632 vpisnih mest za vpis v 1. letnik rednega in izrednega študija, in sicer 16.412 mest za državljane Republike Slovenije in državljane držav članic Evropske unije (EU) ter 2.220 mest za tujce iz držav nečlanic EU in Slovence brez slovenskega državljanstva. V primerjavi z lanskoletnim razpisom visokošolski zavodi razpisujejo 102 vpisnih mest manj za redni študij, medtem ko se število mest za izredni študij povečuje za eno mesto. Povečujejo se vpisna mesta za vpis v 1. letnik za Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce iz držav nečlanic EU v primerjavi z lanskim letom.


Preberi več

Vabimo k branju: nova študija ugotovila povezavo med trajnostjo in finančnimi rezultati

Ali obstaja finančni donos na trajnost? Ali lahko podjetje izboljša svojo finančno uspešnost, če se bolj osredotoča na okolje, zaposlene in dobavitelje ter skupnost, v kateri deluje? Ali bo priprava celovitih trajnostnih poročil povečala donose?

Odgovor na vsa ta vprašanja je DA, tako je namreč ugotovila študija, ki jo je prejšnji teden objavil Center za trajnost in odličnost, svetovalna organizacija na področju trajnosti. Besedilo celotne študije v angleškem jeziku lahko najdete tukaj: https://www.triplepundit.com/


Podkategorije

Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.


Logo EKP socialni sklad SLO    logo mddsz center