Dogodki

Dogodki

5G v delovnem okolju

Svet gorenjskih sindikatov, je 24.septembra v okviru projekta RCDDL, organiziral delavnico z zanimivo in aktualno temo: "5G v delovnem okolju". Gost delavnice je bil dr. Boštjan Batagelj, s Fakultete za elektrotehniko v Ljubljani, ki je pojasnil osnove 5G ter predstavil kako bo 5G vplival na naše vsakdanje življenje in delo. Odkril nam je tudi nekaj resnic in mitov o 5G.


Webinar o samopodobi

Združenje delodajalcev Slovenije je 5. junija v okviru projekta RCDDL izvedel webinar z naslovom »Samopodoba – Zakaj je pomembna?«.

Predavateljici Urška Pevec in Vesna Tavčar sta pojasnili izvor in nastanek samopodobe ter načine, kako se oblikuje in kaj lahko sami naredimo za izboljšanje. Odkrivali sta vpoglede v naša lastna prepričanja, ki nas ovirajo ali pa podpirajo v vsakodnevnem življenju. Preko razlage pojma samopodobe so slušatelji lahko spoznavali in poskušali razumeti svoje interese in potrebe, zanašanje nase ter zaupanje vase. Praktično so bili prikazani načini, kako izboljšati samopodobo ter kako spremeniti določene poglede na samega sebe. Zaradi nerazumevanja tega področja človeške narave posameznik izgubi veliko na kvaliteti lastnega življenja in posledično tudi na kvaliteti odnosov, ki jih vzpostavlja.

RCDDL delavnici o delu na domu ter digitalizaciji delovih mest in starejših zaposlenih

Svet gorenjskih sindikatov, je 15. junija v okviru projekta RCDDL, za predsednike in člane izvršnih odborov podjetniških sindikatov, izvedel delavnici, ki sta podali odgovore na številna vprašanja, ki so postala še posebej aktualna v času epidemije virusa COVID-19.

V okviru prve delavnice so udeleženci lahko spoznali obliko dela, ki se je ravno med epidemijo izkazala kot zelo priročna, ustrezna, ponekod pa celo nujna – govorili smo torej o delu od doma in o tem kdaj je takšno delo primerno, kako poteka in katere zakonske zahteve morajo biti izpolnjene, da lahko zaposleni sploh delajo od doma. Značilnosti in pogoje za delo od doma, je udeležencem predstavila Barbara Filipov iz Sveta gorenjskih sindikatov.

V okviru druge delavnice, ko jo je vodila dr. Alja Žorž, pa smo ugotavljal, kako se starejši zaposleni spopadajo z digitalizacijo v delovnem okolju in s kateri izzivi se zaradi vse večje digitalizacije delovnih procesov srečujejo pri svojem delu. Govorili smo tudi o prilagoditvi vseživljenjskega učenja starejšim zaposlenim ter spoznali osnovne digitalne kompetence, ki pridejo prav tej skupini zaposlenih.

V jeseni Svet gorenjskih sindikatov načrtuje še dva izobraževalna dogodka, in sicer:
- 24.9. delavnica »5G v delovnem okolju« in
- 8.10. mreženjski dogodek »Pogodba o zaposlitvi – poslovna skrivnst ali ne?«

Ko bodo prijave odprte, vas bomo o tem obvestili na RCDDL spletni strani in socialnih omrežjih, zato nas spremljajte.

RCDDL webinar "Kako se pogovoriti s sodelavci, ki jih moramo žal odpustiti?"

Združenje delodajalcev Slovenije v okviru projekta RCDDL jutri, 16.6.2020 med 10:00 in 11:00, organizira aktualno e-predavanje, kjer boste spoznali:
- kako se pogovoriti s sodelavci, ki bodo ostali brez službe
- kdo naj opravi ta zahteven pogovor in
- kaj reči sodelavcem, ki ostajajo in z zaskrbljenostjo opazujejo dogajanje ter z negotovostjo zrejo v prihodnost?

Predavala bo: dr. Damjana Pondelek, Urednica d.o.o.
Dogodek je brezplačen, prijave so obvezne: https://www.zds.si/sl/dogodki/kako-se-pogovoriti-s-sodelavci-ki-jih-moramo-zal-odpustiti

Konferenca RCDDL »Bo moj naslednji šef robot? Pravni in kadrovski izzivi prihodnosti trga dela«

Vabljeni na prvo spletno konferenco projekta RCDDL , ki bo potekala 28. maja 2020 med 9:00 in 11:00. Če vas zanima, kakšna ne(prožnost) nam omogočajo nove oblike dela, kakšni izzivi z vidika usposabljanja nas čakajo v prihodnosti, kakšni so ukrepi MDDSZ na področju atipičnih oblik dela ter ali se bodo posledice "korona krize" pokazale tudi na tem področju, tega dogodka ne smete zamuditi.


Preberi več

DOGODKI PROJEKTA RCDDL v letu 2018

V obdobju januar – november 2018 smo partnerji v projektu RCDDL izvedli 15 delavnic za različne ciljne skupine, ki se jih je skupno udeležilo 198 udeležencev. Poleg tega smo v jeseni organizirali 3 mreženjske dogodke z aktualnimi tematikami, ki se jih udeležilo 51 udeležencev. Trenutno pripravljamo plan izobraževanja za leto 2019, in ker si želimo čim bolj nasloviti potrebe ciljnih skupin projekta (delodajalcev, zaposlenih in brezposelnih, mladih – dijakov in študentov) bomo veseli tudi vaših predlogov.

Nekaj vtisov z zadnjega mreženjskega dogodka z naslovom »Kako Uber, Upwork in influencerji spreminjajo trg dela? Aktualni izzivi na trgu (dostojnega) dela«

Odškodninski zahtevki za poškodbe pri delu

Odškodninski zahtevki oziroma regresni zahtevki so v zadnjem času pogosta tema s katero se srečujejo delodajalci. Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je pristopil k intenzivnemu uveljavljanju in seveda izterjavi regresnih zahtevkov za stroške zdravljenja zaradi poškodb pri delu. Temi sledi tudi Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (ZPIZ), ki zahteva povrnitev povzročene škode od delodajalca, če je zavarovančeva invalidnost, potreba po tuji pomoči in postrežbi ali smrt posledica tega, ker niso bili izvedeni ukrepi za varnost in zdravje pri delu ali drugi ukrepi, predpisani ali odrejeni za varnost ljudi.

Preberi več

Upravljanje s talenti

Delavnica: »Upravljanje s talenti za dostojno delo«

Termin: 17. septembra 2018, od 9:00 do 10:30 ure

Lokacija: ZDS, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana

Delavnica, ki jo bo vodil mag. Klemen Žibret, bo namenjena predstavitvi pomena upravljanja s talenti, zakaj je upravljanje potrebno ter katere so prednosti upravljanja z njimi. Prav tako bo podrobno predstavljen proces upravljanja s talenti.

Več informacij in prijave na: https://www.zds.si/si/izobrazevanje/241348/detail.html