Dogodki

Dogodki

Kako Uber, UpWork in influencerji spreminjajo trg dela?

E-Študentski Servis skupaj z Združenjem delodajalcev Slovenije (ZDS) in Svetom gorenjskih sindikatov (SGS) organizira mreženjski dogodek v okviru projekta Regijski center za dostojno delo Ljubljana (RCDDL). Dogodek z aktualno vsebino novih oblik dela prek spletnih platform bo potekal v četrtek, 8. 11. 2018 med 13:00 in 15:15 na Dimičevi 9 v Ljubljani.

Uvodoma bo dr. Valentina Franca predstavila delovnopravni okvir dela prek spletnih platform. Sledila bo diskusija s predstavniki Ministrstva za delo, spletne prevajalske platforme TAIA ter s poznavalko družbenih omrežij in instagramerko. Mreženjski dogodek se bo zaključil z mreženjem ob kavici in prigrizkih ter z diskusijo udeležencev dogodka z vabljenimi gosti. Na dogodku bodo dobre prakse zaposlovanja predstavili tudi predstavniki podjetja Cosylab, od koder prihaja naša promotorka dostojnega dela Manca Müller.


Preberi več

Možnost zaposlovanja delavcev iz držav članic EU/EGP in Švice

fotka3 roke skupajVabljeni na prvi mreženjski dogodek, ki ga 08. novembra 2018 ob 9h, v sklopu projekta RCDDL, organizira Združenje delodajalcev Slovenije v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje (EURES pisarna za delodajalce). Na dogodku bodo predstavljene možnosti zaposlovanja v EU/EGP in Švici ter spremljajoči postopki (priznavanje izobrazbe, prijava delovnega mesta v tujini itd.). V nadaljevanju bo predstavljena tudi praksa zaposlovanja tujih delavcev v podjetju Poslovni sistem Mercator d.d. ter kako lahko celovit pristop ustvari priložnost za dolgo in uspešno sodelovanje med delavcem tujcem in delodajalcem. Vabljeni k udeležbi, kotizacije ni.

Več informacij in prijave: https://www.zds.si/si/izobrazevanje/241549/detail.html


 

Odgovornosti in obveznosti delavcev v delovnem razmerju

V okviru delavnice (12. oktober od 9h do 10:30, ZDS, Predavalnica – visoko pritličje, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana) bodo predstavljene odgovornosti in obveznosti delavcev v delovnem razmerju po določbah Zakona o delovnih razmerjih. Osredotočili se bomo na delavčeve obveznosti iz delovnega razmerja, ki so določene od 33. do 42. člena Zakona o delovnih razmerjih, te so obveznost opravljanja dela, obveznost obveščanja, prepoved škodljivega ravnanja, obveznost varovanja poslovne skrivnosti, prepoved konkurence.

Več informacij in prijave: https://www.zds.si/si/izobrazevanje/241548/detail.html


Nova delavnica za mlade: Kaj moram vedeti pred podpisom pogodbe o zaposlitvi?

FB-slika contractIščeš prvo zaposlitev?

Si tek pred podpisom pogodbe o zaposlitvi?

Te zanima, na kaj moraš biti še posebej pozoren pred podpisom pogodbe o zaposlitvi?

Pridruži se nam na praktični delavnici, na kateri bomo predstavili, kaj sploh je pogodba o zaposlitvi in kaj mora vsaka oseba vedeti, preden podpiše pogodbo o zaposlitvi. Spoznali boste osnovne pravice zaposlenih in obveznosti delodajalca, da boste tako znali prepoznati tudi morebitne kršitve in ustrezno ukrepati.


Preberi več