RCDDL delavnici o delu na domu ter digitalizaciji delovih mest in starejših zaposlenih

  • Zadetkov: 787

Svet gorenjskih sindikatov, je 15. junija v okviru projekta RCDDL, za predsednike in člane izvršnih odborov podjetniških sindikatov, izvedel delavnici, ki sta podali odgovore na številna vprašanja, ki so postala še posebej aktualna v času epidemije virusa COVID-19.

V okviru prve delavnice so udeleženci lahko spoznali obliko dela, ki se je ravno med epidemijo izkazala kot zelo priročna, ustrezna, ponekod pa celo nujna – govorili smo torej o delu od doma in o tem kdaj je takšno delo primerno, kako poteka in katere zakonske zahteve morajo biti izpolnjene, da lahko zaposleni sploh delajo od doma. Značilnosti in pogoje za delo od doma, je udeležencem predstavila Barbara Filipov iz Sveta gorenjskih sindikatov.

V okviru druge delavnice, ko jo je vodila dr. Alja Žorž, pa smo ugotavljal, kako se starejši zaposleni spopadajo z digitalizacijo v delovnem okolju in s kateri izzivi se zaradi vse večje digitalizacije delovnih procesov srečujejo pri svojem delu. Govorili smo tudi o prilagoditvi vseživljenjskega učenja starejšim zaposlenim ter spoznali osnovne digitalne kompetence, ki pridejo prav tej skupini zaposlenih.

V jeseni Svet gorenjskih sindikatov načrtuje še dva izobraževalna dogodka, in sicer:
- 24.9. delavnica »5G v delovnem okolju« in
- 8.10. mreženjski dogodek »Pogodba o zaposlitvi – poslovna skrivnst ali ne?«

Ko bodo prijave odprte, vas bomo o tem obvestili na RCDDL spletni strani in socialnih omrežjih, zato nas spremljajte.