Promotorji dostojnega dela

Gregor Rajšp--Direktor za kadrovske zadeve, Pivovarna Laško Union d.o.o.

Gregor RajšpDirektor za kadrovske zadeve, Pivovarna Laško Union d.o.o.

 Gregor Rajšp o dostojnem delu: »Že pred gospodarsko krizo, v globalnem odgovoru na krizo pa še toliko bolj intenzivno, se je svet dela močno spreminjal - kot posledica tehnoloških sprememb, večjih migracij, starajočih se družb in spreminjanja vzorcev zaposlovanja - v smeri, ki je žal pogosto oddaljena od doseganja socialne pravičnosti. Te spremembe se bodo nadaljevale in bodo prinesle zelo izrazit razvoj v svetu dela. Obrniti moramo smer in govoriti o dostojnem delu kot standardu, tako v lokalnem okolju kot v globalnem smislu. Vsak trenutek se moramo zavedati, da so naši zaposleni ljudje. Ljudje so tudi naši partnerji, starši, prijatelji, otroci,... V teh odnosih se ne sprašujemo o dostojanstvu, ampak je samoumevno. Torej so ta vedenja že ponotranjena, samo zavedanje o tem, da delamo z ljudmi moramo imeti vsak trenutek v zavesti in ravnali bomo tako, da se bodo zaposleni, v kakršnikoli obliki delovnega razmerja že, počutili vredni, cenjeni in spoštovani«.

Manca Müller-- Sodelavka za organizacijsko kulturo (Culture officer), Cosylab d.d.

Manca Müller Sodelavka za organizacijsko kulturo (Culture officer), Cosylab d.d.

Manca Müller o dostojnem delu: »Zame je dostojno delo stabilna oblika zaposlitve, ki posameznika navdihuje in opolnomoči in je za to tudi pošteno plačan po delovnopravnih oblikah pogodb. Med elemente dostojnega dela štejem tudi delovno okolje v katerem ni stresa, kjer lahko vsak zaposleni izrazi svoje mnenje, je slišan in kjer ima občutek enakovrednosti med zaposlenimi ne glede na pozicijo ali dolžino zaposlitve. Vesela sem, da kultura v Cosylabu deluje po principu meritokracije«.

Spletna stran:
Več o podjetju Cosylab
Andrej Učakar--Predsednik Sveta delavcev, Iskratel d.o.o.

Andrej UčakarPredsednik Sveta delavcev, Iskratel d.o.o.

 Andrej Učakar o dostojnem delu: »Menim, da je dostojno delo takšno, da delavca osebnostno in poklicno izpolnjuje ter mu omogoča dovolj prostega časa in energije, da le-tega preživi kakovostno in neobremenjeno. Zame je najpomembnejši pokazatelj dostojnega dela to, da se iz službe vračam zadovoljen, zato ker se razumem s sodelavci, zato ker imam vse pogoje, da uspešno izpolnim delovne naloge in skupaj s sodelavci rešujem težave ter sem zaradi tega deležen priznanja nadrejenih in spoštovanja sodelavcev«.

Spletna stran:
Več o podjetju
Subscribe to this RSS feed

Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.


Logo EKP socialni sklad SLO    logo mddsz center