Manca Müller Sodelavka za organizacijsko kulturo (Culture officer), Cosylab d.d.

Manca Müller o dostojnem delu: »Zame je dostojno delo stabilna oblika zaposlitve, ki posameznika navdihuje in opolnomoči in je za to tudi pošteno plačan po delovnopravnih oblikah pogodb. Med elemente dostojnega dela štejem tudi delovno okolje v katerem ni stresa, kjer lahko vsak zaposleni izrazi svoje mnenje, je slišan in kjer ima občutek enakovrednosti med zaposlenimi ne glede na pozicijo ali dolžino zaposlitve. Vesela sem, da kultura v Cosylabu deluje po principu meritokracije«.

 


Več o Manci Müller

V podjetju Cosylabu d.d. opravlja delo strokovne sodelavke na projektih med katere sodi tudi organizacija kariernih sejmov in drugih kadrovskih dogodkov. S svojim pozitivnim in proaktivnim pristopom k življenju in delu si je v preteklosti utrla pot tudi v tujino, kjer je na Danskem delovala kot koordinatorka mednarodnega programa ’’European Folk-high Schools’’ (t.i. skandinavski koncept pridobivanja neformalnih veščin skozi program vseživljenjskega učenja) in asistentka direktorja šole Højskolen Østersøen. Med drugim je bila kot aktivna članica in kasneje asistentka na projektih izjemno aktivna na področju opolnomočenja mladih ter mladinske aktivacije v družbi ter tako odlična predstavnica generacije Y. Prav zato smo Manco tudi povabili, da postane glas mladih in kot častna promotorka v sklopu projekta Regijski center za dostojno delo Ljubljana s svojo nalezljivo energijo prispeva k širjenju zavesti o pomenu dostojnega dela.


 

Več o podjetju Cosylab d.d.

»Razmišljaj pogumno, delaj resno, vedi se skromno in uživaj življenje!«

Cosylab je slovensko tehnološko podjetje, ki ga je leta 2001 ustanovila ekipa entuziastičnih študentov pod vodstvom mentorja Marka Pleška. Uspelo jim je v poslovno okolje prenesti prednosti akademskega okolja in oblikovati plosko in sproščeno organizacijsko kulturo. Cosylab ima sedež v Sloveniji, pisarne pa po vsem svetu: v Švici, na Švedskem, Japonskem, Kitajskem in ZDA. Podjetje deluje na področju načrtovanja, razvoja in integracije krmilnih sistemov za jedrske pospeševalnike, fuzijske reaktorje in radijske teleskope. Je tudi vodilno na svetu v niši krmilnih sistemov za jedrske pospeševalnike, ki se vse bolj uporabljajo v raziskovanju materialov in pri zdravljenju raka. Sodeluje tudi pri nekaterih največjih mednarodnih projektih s področja fizike kot so na primer CERN, ITER, ALMA in FAIR.

V Cosylabu trenutno zaposlujemo več kot 180 strokovnjakov, ki delajo pri projektih z veliko dodano vrednostjo, kjer so poleg tehničnega znanja pomembni tudi fleksibilnost in kreativnost ter zaupanje v druge sodelavce v timu. Zaposleni prihajamo iz različnih držav, v povprečju smo stari 35 let, za vse pa velja, da živimo moto podjetja: »Razmišljaj pogumno, delaj resno, vedi se skromno in uživaj življenje!« Verjamemo, da je poslanstvo dobrega vodje prepoznati prednosti posameznika in na njih graditi, ob tem pa dati vsakemu zaposlenemu občutek, da je ta za nas pomemben. Z zaposlenimi si želimo ustvarjati dolgoročno zgodbo, zato tudi težimo k zaposlovanju za nedoločen čas. Nove sodelavce iščemo tako med študenti, saj cenimo njihovo mladostno zagnanost in inovativnost in smo jim pripravljeni prepustiti veliko odgovornosti, kot tudi med izkušenimi, ki jih spodbujamo, da delijo dobre prakse.

V podjetju se zavedamo, kako pomemben je človeški faktor, zato razvoju in dobremu počutju zaposlenih posvečamo veliko pozornosti. Podjetje ima namreč že od ustanovitve dalje lasten proces selekcije in zaposlovanja, t.i. ‘’Cosylab Akademijo’’, ki je začetni del našega trajnega sistema za karierno in osebnostno rast zaposlenih, hkrati pa določa podstat edinstvene kulture podjetja. Zaradi edinstvenih pristopov na področju upravljanja z zaposlenimi, smo na natečaju Zlata nit osvojili nagrado najboljši zaposlovalec leta 2015 v kategoriji srednje velikih podjetij. Člane žirije so prepričali elementi, kot so: nagrajevanje prispevka vsakega posameznika k uspehu podjetja, število projektnih vodij, ki jih je podjetje razvilo v posameznem obdobju, in akademija, skozi katerega ekipa sprejme ali pa izloči potencialnega sodelavca. Poleg tega v Cosylab-u zaposlenim nudimo še druge ugodnosti, ki spodbujajo dobro počutje in s tem tudi zavzetost. Zaposlenim je vsakodnevno na voljo sveže sadje, ob ponedeljkih jih razveselimo še s palačinkami, na voljo je tudi namizni nogomet, fliper in prostor za druženje in timsko delo ter najrazličnejši team building-i, pikniki ter zabave ob pomembnih poslovnih in osebnih dosežkih. Za zdrav duh v zdravem telesu skrbimo tudi z druženjem v različnih športnih aktivnostih.

Karierna pot zaposlenih ni prepuščena naključju, tako izvajamo polletne intervjuje z zaposlenimi, organiziramo redne sestanke vodij, poleg eksternih izobraževanj, pa so četrtki dan za interna izobraževanja. Vse to je del edinstvene organizacijske kulture, ki se pretaka v nesporen tržni rezultat: rast podjetja, ljudi, tržno voditeljstvo, dobičkonosnost in visoko nadpovprečno dodano vrednost približno 100.000 evrov na zaposlenega.

More in this category: « Projektna sodelavka Andrej Učakar »
Spletna stran::
Več o podjetju Cosylab

Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.


Logo EKP socialni sklad SLO    logo mddsz center