Delodajalci

  • Zadetkov: 2631

ANALIZA: Delo na domu in platformsko delo (dr. Valentina Franca in dr. Polona Domadenik)

objavljamo poročilo raziskave o delu na domu in platformskem delu, ki sta ga v okviru raziskovalnih in projektnih aktivnosti ZDS - projekta »Regijski center za dostojno delo Ljubljana (RCDDL)« in »Regionalno stičišče dostojnega dela Celje (RSDDC)« pripravili dr. Valentina Franca in dr. Polona Domadenik z Univerze v Ljubljani. Preberite poročilo raziskave.

Preprečimo mobbing

Na Združenju Delodajalcev Slovenije smo pripravili publikacijo o mobbingu Mobbing_2020_F.pdf (03/11/2020).
Za dodatna pojasnila vprašanje na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled....

Pogosta vprašanja

Za vas smo izbrali najpogostejša vprašanja, ki se pojavljajo v zvezi z delovnim razmerjem in odgovore nanje. Izberite področje, ki vas zanima. RCDDL_Gradivo za izvedbo izobrazevanj in svetovanj_nabor vprasanj in odgovorv_delodajalci
V kolikor odgovora na vaše vprašanje ne najdete, nam ga lahko pošljete (e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ) in vam bomo nanj odgovorili v najkrajšem možnem času.

O dostojnem delu

V preteklih letih je bila delovna in z njo povezana zakonodaja podvržena korenitejšim spremembam, ki se odražajo tudi v preoblikovanju ali v na novo urejenih oblikah opravljanja dela z namenom, da se jasno določi, katere so dopustne oblike opravljanja dela v Republiki Sloveniji. Različni zakoni določajo različne (dopustne) oblike opravljanja dela za plačilo ali tiste, ki se lahko opravljajo brezplačno in se ne štejejo za delo ali zaposlovanje na črno.

Delodajalci morajo s kritično oceno presoditi, katera oblika sodelovanja z delavcem oz. pogodbenim partnerjem je najbolj primerna v danem trenutku. Nespoštovanje obstoječe zakonodaje lahko privede do številnih kršitev, ki imajo za delavce precej negativne posledice.

Z namenom ozaveščanja o možnih oblikah dela in pravicah ter obveznosti, ki iz njih izhajajo, smo v okviru projekta RCDDL pripravili priročnik za delodajalce, ki bo vodilo pri izbiri katero pogodbo skleniti.

Priročnik:

Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.


Logo EKP socialni sklad SLO    logo mddsz center