Vzpostavili smo Regijski center za dostojno delo

  • Zadetkov: 480

Avgusta 2017 smo skupaj z nosilcem projekta Združenja delodajalcev Slovenije ter projektnima partnerjema Svetom Gorenjskih sindikatov in e-Študentskim Servisom (ŠS d.o.o.) pričeli z izvajanjem petletnega projekta »Regijski center za dostojno delo Ljubljana (RCDDL)«, ki je bil izbran na Javnem razpisu Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti za sofinanciranje projektov Podpora deležnikom na trgu dela.

Projekt Regijski center za dostojno delo Ljubljana (RCDDL) je namenjen reševanju problematike negativnih učinkov nezakonite uporabe atipičnih oblik dela v zahodni kohezijski regiji in uveljavljanju koncepta dostojnega dela za vse državljane, kar bo vplivalo na zmanjšanje deleža kršitev na področju delovnopravne zakonodaje v povezavi s pogodbo o zaposlitvi.

Ljubljani je tako vzpostavljen regijski center za dostojno delo, namenjen informiranju in svetovanju deležnikom na trgu dela o pravicah in obveznostih na področju dela in delovnih razmerij ter ozaveščanju vseh deležnikov na trgu dela o negativnem in pozitivnem vplivu uporabe atipičnih oblik dela kot tudi kariernemu svetovanju. Stičišče bo prav tako namenjeno povezovanju vseh ključnih akterjev na trgu dela ter promociji koncepta dostojnega dela.

Projektni partnerji smo že pošteno zavihali rokave. Postavili smo temelje za učinkovito delovanje regijskega centra, ob tem pa pripravljamo pregled primerov dobrih praks na področju uveljavljanja koncepta dostojnega dela in družbene odgovornosti podjetij pri upravljanju s človeškimi viri ter različne analize. Vzpostavili smo spletno platformo, na kateri boste v kratkem lahko za nasvet povprašali virtualnega svetovalca ali pa se z enim od svetovalcem pogovorili preko anonimnega spletnega klepeta.
Že sedaj izvajamo osebna svetovanja za različne ciljne skupine (delodajalci, zaposleni, iskalci zaposlitve, ...), za nasvet pa nas lahko povprašate tudi preko telefona ali e-pošte. Vse kontakte in uradni čas delovanja Regijskega centra za dostojno delo Ljubljana lahko najdete na spletni strani.

Da bi koncept dostojnega dela čim bolj približali vsem deležnikom na trgu dela, bomo k sodelovanju povabili tudi Ambasadorje dostojnega dela. Več o tem bo znano v kratkem.

V sklopu projekta bomo organizirali tudi različne izobraževalne in povezovalne dogodke, kjer bomo povezovali ciljne skupine in skrbeli za osveščanje o tematiki dostojnega dela.

Skladno s cilji projekta želimo prenesti, uveljaviti in nadgraditi dobre prakse koncepta dostojnega dela za vse državljane in jih preko različnih aktivnosti in dogodkov (delavnice, konference, drugi dogodki) sočasno povezovati v medsebojno sodelovanje.
Kot lahko vidite se obeta veliko zanimivih aktivnosti, zato nas spremljajte.

Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.


Logo EKP socialni sklad SLO    logo mddsz center