Regijski center za dostojno delo Ljubljana (RCDDL)

Regijski center za dostojno delo Ljubljana (RCDDL)

Naslov: Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

Regijski center za dostojno delo Ljubljana bo namenjen informiranju, svetovanju in povezovanju za vse ključne akterje na trgu dela, promociji koncepta dostojnega dela, izvedbi analiz in raziskav značilnosti in trendov na trgu dela na področju zahodne kohezijske regije, organizaciji in evalvaciji projektnih aktivnosti.
Uporabniki bodo imeli neposreden dostop do svetovalcev oz. zaposlenih na projektu. RCDDL bo na voljo za osebni obisk in osebna svetovanja.

 FB Delovnik: torek, sreda in četrtek od 13:00 do 15:00.  Twitter logo

Telefonski kontakti:

Telefonska številka za svetovanje dijakom in študentom je: 01 72 98 386.

Telefonska številka za svetovanje brezposelnim in delavcem je: 04 23 19 800.

Telefonska številka za svetovanje delodajalcem je: 01 56 852 81.

Kontaktni e-naslovi:
svetovanje dijakom in študentom: [email protected]
svetovanje brezposelnim in delavcem: [email protected]
svetovanje delodajalcem: [email protected]

"Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija."

Logo EKP socialni sklad SLO web   logo mddsz web

Brezplačna delavnica z naslovom: Ustvari strip:

"Za vse mlade po letih in duši"

  • V mesecu decembru se pridruži brezplačni delavnici z naslovom Ustvari strip, ki jo organizira Socialna akademija na temo preživljanja časa v domačih prostorih v času epidemije. Delavnico bosta vodili Hanna Szentpeteri in Sara Lukanc. Dotaknili se bosta družbene problematike, ki nas trenutno tare in jo na humoren ali malo bolj resnoben način upodobili v kratkem stripu.

    Termin: 18. december
    Kdaj: med 16.00 in 19.00

Prijava na dogodekPreberite več

e-študentski Servis je v sklopu Regijskega centra za dostojno delo Ljubljana v mesecu oktobru izvedel virtualni mreženjski dogodek na temo zaposlovanja tujcev in tujih študentov v Sloveniji ter e-delavnico s hitrimi razgovori za študente iz elektro industrije, tehničnih smeri in IT tehnologije:

posvet 1

Vpišite e-poštni naslov, povezan s tem uporabniškim računom. Vaše uporabniško ime bo poslano na elektronski naslov.

Novice

Za vse mlade po letih in duši

V mesecu decembru (18.12. od 16h - 19h) se pridruži brezplačni delavnici z naslovom Ustvari strip, ki jo organizira Socialna akademija na temo preživljanja časa v domačih prostorih v času epidemije. Delavnico bosta vodili Hanna Szentpeteri in Sara Lukanc. Dotaknili se bosta družbene problematike, ki nas trenutno tare in jo na humoren ali malo bolj resnoben način upodobili v kratkem stripu. Več na povezavi: https://socialna-akademija.si/ustvari-strip-18-december-ob-1600-splet/


Vam je bila odrejena karantena ali višja sila zaradi obveznosti varstva otrok?

Vas je delodajalec napotil na začasno čakanje na delo?

Na podlagi Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 delodajalci lahko uveljavljate delno povračilo nadomestila plače zaposlenega in povračilo celotnega izplačanega nadomestila plače zaposlenega najdlje do 31.12.2020.

Več o tem si preberite tukaj:
www.ess.gov.si/


Poslovni dogodki promocije zdravja na delovnem mestu skozi več davčnih vidikov

Združenje delodajalcev Slovenije je v začetku meseca novembra izvedlo brezplačni webinar z naslovom Promocija zdravja na delovnem mestu tudi z davčnega, pravnega in računovodskega vidika. Tokratni webinar pa organizirajo v okviru projekta Regijski center za dostojno delo Ljubljana, ki bo namenjen obravnavi poslovnih dogodkov promocije zdravja na delovnem mestu skozi več davčnih vidikov.

Termin: 12. november 2020
Kdaj: od 13:00 do 14:30

Več na povezavi
https://www.zds.si/sl/dogodki/poslovni-dogodki-promocije-zdravja-na-delovnem-mestu-skozi-vec-davcnih-vidikov/


Virtualni mreženjski dogodek

e-študentski Servis je v sklopu Regijskega centra za dostojno delo Ljubljana v mesecu oktobru izvedel virtualni mreženjski dogodek na temo zaposlovanja tujcev in tujih študentov v Sloveniji ter e-delavnico s hitrimi razgovori za študente iz elektro industrije, tehničnih smeri in IT tehnologije.


 

Kako se zaščiti pred novim koronavirusom?

Delovno okolje predstavlja večje tveganje za okužbo saj se tam srečuje večje število ljudi. Preventivne ukrepe je zato tudi teže vzdrževati.

Znane slovenske organizacije so v okviru Gospodarske zbornice Slovenije posnele preventivne ukrepe na delovnem mestu.

Več na povezavi -->GZS klik<--


So tudi vam odredili delo na domu?

So tudi vam odredili delo na domu? Preberite si poslovne nasvete v času koronavirusa in dela na domu.

Več na: https://www.gzs.si/koronavirus/vsebina/Delo-na-domu


5G v delovnem okolju

Svet gorenjskih sindikatov, je 24.septembra v okviru projekta RCDDL, organiziral delavnico z zanimivo in aktualno temo: "5G v delovnem okolju". Gost delavnice je bil dr. Boštjan Batagelj, s Fakultete za elektrotehniko v Ljubljani, ki je pojasnil osnove 5G ter predstavil kako bo 5G vplival na naše vsakdanje življenje in delo. Odkril nam je tudi nekaj resnic in mitov o 5G.


Zakaj perfekcionizem ni več zaželen?

Si postavljate previsoka merila ali se prepoznate v naslednjem: čezmerno upoštevanje pravil, pretirana točnost, varčnost, pedantnost, nenehna zaposlenost z delom, nezmožnost sprostitve, neproduktivnost?

Potem bo delavnica z naslovom Zakaj perfekcionizem ni več zaželen? prav za vas. Prijave potekajo na Kompetentni Sloveniji:
https://www.srips-rs.si/sklad/novice/dogodek/28-9-2020-zakaj-perfekcionizem-ni-vec-zazelen


Kaj pa je za vas dostojno delo?

Vabljeni k ogledu našega drugega videa z vsebino dostojnega dela:

Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.


Logo EKP socialni sklad SLO    logo mddsz center 

Pogosta vprašanja Od osnov in naprej

Kateri so prejemki iz delovnega razmerja.

Prejemke iz delovnega razmerja delimo v naslednje skupine: 

  1. plača,
  2. nadomestilo plače,
  3. povračilo stroškov v zvezi z delom,
  4. drugi osebni prejemki.
Kaj sestavlja plačo.

Plača je sestavljena iz osnovne plače, dela plače za delovno uspešnost in dodatkov. Del plače je lahko tudi plačilo iz naslova poslovne uspešnosti, če je tako določeno v kolektivni pogodbi.

Kako se izplačuje dodatek za delovno dobo.

Višina dodatka za delovno dobo je odvisna od števila let delovne dobe in višine odstotka osnovne plače delavca. Kolektivne pogodbe dejavnosti določajo, da se upošteva ali skupna delovna doba ali pa samo delovna doba pri delodajalcu, ki je izplačevalec dodatka za delovno dobo.

Kako delodajalec lahko izplača del plače za poslovno uspešnost.

Delodajalec izplača del plače za poslovno uspešnost na način, ki ga določi sam, v primeru, da je pri delodajalcu organiziran sindikat pa se o izplačilu tega dela plače dogovori s sindikatom. Od 1.1.2017 dalje se pod pogojem, da so izpolnjeni pogoji iz 12. alineje 1. točke 44. člena Zakona o dohodnini ta del plače lahko izplača, ne da bi se obračunala dohodnina.

Kaj mora upoštevati delodajalec, ko izplačuje del plače za delovno uspešnost.

Del plače za delovno uspešnost se izplačuje na osnovi kriterijev in meril, ki so v aktih delodajalca ali v kolektivni pogodbi delodajalca določeni za vsako delovno mesto.

Ali delodajalec lahko izplača dodatek za stalnost pri delodajalcu.

Delodajalec lahko izplača dodatek za stalnost pri delodajalcu, vendar ta dodatek za stalnost ne nadomestil dodatka za delovno dobo.

Več informacij pozna naš robotek